Варення з чорносливу
(покроковий рецепт з фото)
Варення з чорносливу я давно пробувала в Сибіру. Звичайно, мене, південку здивував такий вибір фруктів для варення, але смак у нього дивно приємний. Варення з чорносливу добре додавати в пироги.
При варінні варення з чорносливу треба злегка його помішувати і не допускати бурхливого кипіння, щоб варення не вийшло занадто чорним. Варення з чорносливу потрібно побільше наполягати в гарячому сиропі, щоб ягоди просочилися сиропом. Можна додати пектин, якщо варення виходить рідкуватий. Для гурманів рекомендую в самому кінці варіння додати 50-70 грамм коньяку. Все інше про те, як приготувати варення з чорносливу, - в рецепті. Смачного!
- Чорнослив - 700 грам
- Цукор - 350 грам
- Обкладинка - 1 За смаком
- Вода - 150 мілілітрів
Чорнослив без кісточок помити і обсушити на рушник.
З води і цукру зварити сироп.
У сироп опустити чорнослив, перемішати і настоювати, поки сироп не охолоне. Довести до кипіння, варити 15 хвилин. Наполягати ще 3 годину.
Додати корицю і доварити варення протягом 10 хвилин. Розкласти по банках. Смачного!