Вареники, запечені в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні у мене не просто вареники з картоплею, а вареники, запечені з грибами, сметанним соусом і сиром! Дуже смачно і ароматно! дивіться, розповім як приготувати "вареники, запечені в горщиках" .
Щоб вареники не прилипали один до одного, гарненько перешаровувати їх смаженими грибами з цибулею. Сиру покладіть по-більше, це смачно! Я дуже люблю страви в горщиках, вони такі особливі, домашні. Подавайте до горшочкам сметану, зелень, свіжі овочі. Хай щастить!
- Вареники - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 250 грам
- Гриби (печериці) - 500 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Крем 20% - 150 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Яйце велике - 1 штука
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Спеції (чебрець) - За смаком
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки (для смаження цибулі і грибів)
- Зелень - За смаком
1. Цибулю очистіть, промийте під проточною водою і поріжте півкільцями. Обсмажте на олії до напівготовності.
2. Гриби поріжте не надто крупно, покладіть до обсмаженої цибулі і доведіть до готовності, волога повинна випаруватися вся, грибочки і цибулю повинні мати золотистий колір. Сіль і перець за смаком.
3. Готово.
4. Для заливки змішайте сметану з яйцем, молоком, сіллю і спеціями.
5. Сир натріть на крупній тертці.
6. Наліпити вареників за улюбленим рецептом або купіть напівфабрикати.
7. На дно кожного горщика покладіть по столовій ложці грибний засмажкою, щоб вареники не прилипли до дна.
8. Далі укладіть шарами: вареники - засмажкою грибна - сир - вареники - засмажкою грибна - сир і т.Д.
9. Далі в кожен горщик влийте заливку, розподіліть її порівну, приблизно по 1 ополоник невеликому. І зверху сир, гірку робити не варто, щоб сир не прилип до таких кришок. Накрийте кришками горщики і поставте в духовку.
10. Готуються вареники при 180 градусах 40 хвилин. Якщо хочете рум'яну сирну корочку, в 10 хвилин до кінця запікання зніміть кришки з горщиків.
11. Смачного!