Вареники з вишні
(покроковий рецепт з фото)
Вареники - дуже просте, але шалено смачна страва. Готують його з різноманітними начинками, але мої улюблені - вареники з вишні. Як тільки дозріває вишня, я обов'язково готую це смачне блюдо.
Щоб приготувати смачні вареники з вишні, потрібно правильно приготувати тісто. Є кілька секретів, як приготувати правильне тісто для вареників, щоб вони не розтулив від вишневого соку і не стали твердими. Вишню можна використовувати як свіжу, так і консервовану, дивлячись яка є у вас під рукою. При подачі посипте вареники цукром, це підкреслить смак кислої вишні і зробить його більш яскравим. Приємного!
- Молоко - 2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Масло або маргарин - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 5 склянок(3 в тісто і 1, 5- 2 з podpиl)
- Вишня свіжа або консервована без кісточок - 2 склянки
Просійте борошно в глибоку посуд, додайте сіль, яйце, розм'якшене вершкове масло і молоко. Замісити круте тісто.
Видаліть кісточки з вишень і складіть ягоду в друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Тісто розкачати тонким шаром, на столі посипаною борошном. За допомогою склянки зробіть кружечки з тіста. У кожен гурток покладіть чайну ложку вишні.
Поверніть тісто і акуратно защипніть. Проробіть таку процедуру з кожним кружечком.
Поставте воду на вогонь, і, коли вона закипить, опустіть вареники і акуратно перемішайте. Коли вареники піднімуться догори, варіть ще 5-7 хвилин.
Коли вареники зваряться, складіть їх в глибоку миску і додайте кілька шматочків вершкового масла. Акуратно перемішайте.