Вареники з сирою картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Мені насправді подобаються вареники з пюре, але готувати цю страву з сирою картоплею набагато простіше і швидше. Та й смак у таких вареників виходить дуже насичений і яскравий, картопляний.
Чомусь практично всі додають до цієї страви саме відварну картоплю, в той час як такий цікавий рецепт приготування вареників з сирою картоплею не надто широко поширений. Це, напевно, справа смаку кожного, але особисто мені здається, що якщо картопля попередньо НЕ відварювати і класти його в блюдо в сирому вигляді, тоді в самих вареники смак картоплі відчувається набагато сильніше. Так що якщо вам ще не знайомий цей простий рецепт вареників з сирою картоплею, обов'язково візьміть його на замітку, розчаровані не будете, я обіцяю.
- Картопля - 4-5 штук (середні бульби)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Борошно - 2 склянки(+ ще приблизно 2-3 столові ложки)
- Молоко холодну - 0, 5 склянки
- Вода холодна кип'ячена - 1/3 склянки
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка(+ в начинку трохи)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки(+ в начинку)
- Спеції - - За смаком
Отже, картопля і ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо овочі на дрібні кубики, солимо начинку і заправляємо її спеціями, додаємо трохи рослинного масла.
У просіяного борошна робимо невелике заглиблення і вливаємо в нього молоко, воду і рослинне масло, розбиваємо яйце, додаємо сіль. Ретельно вимішуємо тісто до однорідної консистенції, якщо воно виходить не досить щільним і еластичним, можна додати ще трохи борошна. Даємо тісту постояти 10-15 хвилин під рушником, а потім поділяємо його на кілька частин, кожну частину скачуємо в ковбаску і розрізаємо її на невеликі шматочки, формуємо з них кульки.
Кульки в свою чергу розгортаємо в кружечки, в середину яких викладаємо приготовлену начинку. З'єднуємо щільно краю кружечків і формуємо акуратні вареники.
Вареники з сирою картоплею слід варити в злегка підсоленій воді протягом 12-15 хвилин і подавати зі сметаною або зі шкварками. Приємного всім апетиту!