Вареники з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Більшість вважає, що якщо в вареники додати м'ясо, то вони автоматично перетворюються в пельмені, однак це зовсім не так, адже в приготуванні кожного з цих страв є свої нюанси і особливості.
Якщо вам цікаво, в чому ж відмінність цього рецепта приготування вареників з м'ясом від звичайних пельменів, то можу сказати вам, що вся суть тут в начинці. Справа в тому, що в пельмені ми зазвичай додаємо сирий м'ясний фарш, в вареники ж йде відварене або обсмажене м'ясо. Ось така суттєва різниця, яка, до речі, дуже впливає на ліжковий смак нашого страви. Пропоную вам самостійно зробити вареники з м'ясом в домашніх умовах і особисто переконатися в моїх словах.
- Борошно - 2-2, 5 склянки
- Вода - 2/3-1 склянки
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки(+ в начинку)
- М'ясо відварне - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок (для смаження)
- Перець чорний мелений - - За смаком
Отже, почнемо з тесту: просіюємо в миску борошно і робимо в ній поглиблення, розбиваємо в борошно яйце, додаємо сіль. Починаємо вливати воду і замішувати тісто, кількість води залежить від якості борошна і розміру яйця. Додаємо воду до тих пір, поки у вас не вийде м'яке і еластичне тісто. Вимішуємо тісто, накриваємо його рушником і залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі.
Поки підходить тісто, ми нарізаємо дрібно відварне м'ясо і подрібнюємо цибулю. Викладаємо м'ясо з цибулею на розігріту сковороду і обсмажуємо все на рослинному маслі кілька хвилин. В кінці солимо і перчимо начинку за смаком.
Знову повертаємося до тесту, відриваємо від нього невеликий шматочок і розгортаємо в тонкий пласт. Вирізаємо з тіста кружечки, кладемо на них трохи приготовленої начинки і формуємо вареники. Те ж саме робимо з іншим тестом і начинкою, поки вони не закінчаться.
Далі наливаємо в каструльку воду і ставимо її на вогонь, солимо і доводимо до кипіння. У киплячу воду викладаємо вареники, після того як вони спливуть, варимо вареники 5 хвилин. Смачного!