Вареники з м'ясом і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Самі ситні і смачні вареники виходять з картоплею і м'ясом, з цим важко не погодитися. І в нашому рецепті ви дізнаєтеся все про приготування цього чудового українського блюда.
Якщо говорити про справжню домашній кухні, смачною, ситної і ароматною, то цей рецепт приготування вареників з м'ясом і картоплею є найяскравішим її представником. У ньому є абсолютно все, що ми так любимо - це і м'яке тісто, яке тане в роті, і ароматна начинка, яка всім припаде до смаку. Тому навіть і думати не варто, що приготувати на сьогоднішній вечерю, просто зробіть вареники з м'ясом і картоплею в домашніх умовах, і ви не прогадаєте.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вода - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка(+ в начинку)
- Картопля - 8-10 штук
- Фарш м'ясний - 200-300 грам
- Спеції - За смаком
Просіваємо борошно в глибоку миску, додаємо до неї щіпку солі, розбиваємо яйця і вливаємо воду. З усіх цих інгредієнтів нам потрібно приготувати м'яке і еластичне, не прилипає до рук, тісто.
Для начинки відварюємо картопля (без шкірки) до повної готовності і розминаємо його в пюре, фарш обсмажуємо на сковороді до легкого золотистого кольору. Змішуємо картопля з фаршем, додаємо в начинку сіль і спеції за смаком.
Від приготованого тесту відриваємо шматок і скручуємо його в ковбаску шириною 2-2, 5 см. Нарізаємо ковбаску на шматочки, обвалюють кожен в борошні, а потім розгортаємо їх в невеликі коржі. Те ж саме нам слід зробити з усім рештою тестом.
На коржі кладемо начинку, з'єднуємо краї тіста і звертаємо їх жгутиком.
У каструлі доводимо до кипіння воду, солимо її і кидаємо в воду вареники. Коли вони спливуть, варимо вареники протягом 7-10 хвилин на середньому вогні. Готову страву подаємо зі сметаною або шкварками, кому як більше подобається. Приємного всім апетиту!