Вареники з кислою капустою
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт вареників з капустою я випросила у господині українки, у якій зупинялася наша сім'я влітку. Рецепт - простий, а виходять вареники, ще й під сметаною, - просто смакота!
Вареники з кислою капустою нескладно приготувати в домашніх умовах, тим більше, до цього процесу можна підключити всю сім'ю. В якості соусу, крім сметани та цибулі, можна засмажити шкварки, а зверху посипати все кропом. Пальчики оближеш!
- Кисла капуста - 300 грам
- Борошно - 4-5 склянок
- Кефір - 1 Склянка
- Цибулина - 2 штуки
- Рослинна олія - 6-8 Ст. Ложок
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Спеції - - За смаком
- Сода - 0, 5 чайних ложки
1. Спочатку готуємо начинку. Кубиками нарізаємо цибулю.
2. Порізану цибулю обсмажте на олії на середньому вогні. Коли стане золотим - виберіть на окрему тарілку. Додайте ще масла і злегка підсмажте кислу капусту. Якщо вона велика, перед смаженням посічіть ножем.
3. Приблизно третина цибулі додайте до капусти, перемішайте, поперчіть.
4. Візьмемося за тісто. Перемішайте сіль, нехолодну кефір, 0, 5 ложечки соди. Поступово вводите борошно, постійно помішуючи.
5. Коли тісто досить загусне, викладіть його на стіл. Тісто не повинно липнути до рук, а це "регулюється" борошном. Відріжте від тіста шматок в пару сантиметрів і поріжте його на кубики.
6. Кубик обваляйте в борошні, розкачайте качалкою, всередину помістіть ложку начинки і ретельно заліпити краю.
7. Готові вареники варимо в киплячій підсоленій воді, після закипання хвилин 7.
8. Подовать до столу з цибулею і сметаною. Смачного!