Вареники на сироватці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам приготувати дуже смачне блюдо - вареники, а щоб тісто в них було м'яким і ніжним, ми замісити його на сироватці, всередину можна покласти будь-яку начинку, наприклад, сир, як у мене.
Не потрібно далеко ходити за гарною ідеєю для ситної вечері, адже найкращі страви можна знайти в нашій традиційній кухні, і сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати вареники на сироватці. Їх люблять всі без винятку, і кожен підбирає тут начинку на свій смак, а ось варіантів тесту не так і багато. Хтось вважає за краще готувати його на воді або молоці, але особисто я завжди роблю вареники на сироватці в домашніх умовах, так смак страви мені подобається більше, пропоную і вам спробувати цей рецепт.
- Борошно пшеничне - 3-3, 5 склянки
- Сироватка - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки(0, 5 - в тісто, 1, 5 - в начинку)
- Сіль - 1 щіпка(+ 0, 5 чайної ложки в начинку)
- Сир - 400 грам
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
Збиваємо половину яйця з сіллю, додаємо сироватку і перемішуємо все, потім починаємо по статечно додавати борошно і замішувати тісто. Якщо після додавання трьох склянок борошна тісто виходить недостатньо густим, додайте ще трохи, поки тісто не стане м'яким, еластичним і не перестане прилипати до рук. Приготоване тісто накриваємо рушником і відставляємо поки що в сторону.
Сир викладаємо в миску і додаємо до нього 1, 5 яйця, цукор і сіль, гарненько все перемішуємо.
Тепер ділимо наше тісто приблизно на 3-4 частини, розгортаємо кожну в пласт, вирізаємо з нього кружечки за допомогою чашки або склянки. На кожен кружечок кладемо трохи начинки, з'єднуємо краї тіста.
Відварюємо вареники в підсоленій воді протягом 5-6 хвилин з моменту їх спливання. Витягуємо вареники за допомогою шумівки з води і подаємо їх зі сметаною або варенням. Смачного!