Варена свинина зі спеціями
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю готувати м'ясо цілісним шматком, воно виходить соковитим, смачним і ситним. Записуйте рецепт, як приготувати варену свинину зі спеціями. Ця страва дуже добре підійде до будь-якого гарніру.
Для такої страви краще брати м'ясо з прошарком жиру, так готову страву буде соковитіше всередині, але і пісний шматочок цілком згодиться. Крім свинини можна використовувати яловичину, баранину або звичайну курку. М'ясо добре підійде до гарніру з картоплі, сирих або печених овочів. Його можна подати навіть на святковий стіл.
- Свинина - 1, 2 кілограма
- Чорний мелений перець - За смаком
- Червоний мелений перець - За смаком
- Сушений часник - За смаком
- Сіль - За смаком
1. У форму з щільно закриває кришкою вливаю близько літра води, кладу столову ложку солі і перемішую. М'ясо промиваю і опускаю в соляний розчин, накриваю кришкою і відправляю в холодильник на 1 день.
2. У велику тарілку насипаю все спеції, в тому числі і сіль, перемішую їх.
3. Свинину дістаю з розчину, витираю її паперовими серветками і умочують в спеціях з усіх боків.
4. Перекладаю свинину в форму без сольового розчину і залишаю при кімнатній температурі на 2-3 годину.
5. Мариноване м'ясо перекладаю в пакет для запікання і виганяю повітря, потім обертають ще двома пакетами.
6. Перекладаю м'ясо в пакеті в каструлю і заливаю його водою.
7. Притискаю м'ясо тарілкою, щоб воно повністю перебувало в воді, і ставлю на вогонь. Доводжу воду до кипіння і зменшую вогонь до мінімуму, варю 1, 5-2 годину.
8. Готове м'ясо дістаю з каструлі і перекладаю в миску, акуратно витягаю його з пакетів. Порційно подаю до столу гарячим або холодним.