Ванільний зефір
(покроковий рецепт з фото)
Легкий і повітряний, ароматний ванільний зефір пропоную приготувати самостійно. Нічого складного немає, запам'ятовуйте рецепт, я розповім, як приготувати "ванільний зефір"!
Якщо ви використовуєте ваніль в стручках, то для рецепта потрібна всього одна паличка, навіть не паличка, насіння, які всередині. Їх не можна термічно обробляти, інакше аромат буде дуже слабким. Додавайте ванільні насіння або екстракт в яблучну трохи остигнула масу, тоді збережеться солодкий ванільний аромат! хай щастить!
- Яблуко - 450-500 грам (для отримання 250 г яблучного пюре)
- Цукор - 500 грам
- Білок яєчний - 1 штука
- Ванільний цукор або екстракт - 2 чайних ложки
- Вода - 100 мілілітрів
- Якщо-якщо (фортеця 1200) - 8 грам
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. Яблука очистіть від шкірки і сердцевінок, porež'te на 4 частини, загорніть у фольгу і запечіть до готовності. Запікати слід при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин. Готові яблука трохи остудіть.
3. Поки яблучка в духовці, залийте агар-агар водою і залиште.
4. Печені яблука подрібніть в пюре за допомогою погружного блендера.
5. У яблучне пюре додайте цукор, білок і насіння ванілі або ванільний цукор, або ванільний екстракт. Міксером добре збийте масу до посветления і збільшення в обсязі.
6. Тим часом агар-агар доведіть до кипіння, всипте цукор.
7. Варіть, при постійному помішуванні, протягом 3-5 хвилин.
8. У яблучне пюре з цукром і білком додайте гарячий сироп, не перестаючи збивати.
Маса повинна вийти щільна, повітряна і повинна добре тримати форму. На фото я в процесі вливання агару.
Маса повинна вийти щільна, повітряна і повинна добре тримати форму. На фото я в процесі вливання агару.
9. За допомогою кондитерського мішка викладіть зефір на папір (обробну дошку, силіконовий килимок і т. Д.). Вибирайте насадку на свій розсуд, я вибрала круглу, щоб вийшли маленькі кульки. Але можна експериментувати, дивіться мої інші рецепти зефіру, там є насадка "зірочка" та інші. Висушіть зефір 10-12 годин. Через 2-3 години він буде добре стабільний, але ще не придатний для зберігання. У мене вийшло 100 зефірок, тобто половинок.
10. Притрусіть зефір цукровою пудрою і склейте попарно. Якщо не хочете склеювати, тоді денце кожної зефірінкі теж притрусіть пудрою.
11. Пригощайтеся! Ніжний і солодкий ванільний зефір готовий!