Ванільний мус
(покроковий рецепт з фото)
Спеціальний рецепт для тих, хто не любить "важкі" десерти. Поділюся з вами тим, як приготувати ванільний мус. Напевно, це найніжніше солодке, яке придумали люди.
Мус був придуманий у Франції спеціально для королівської знаті. Перекладається слово, позначає десерт, як "піна" . Для страви обов'язково використовують ароматну основу і спеціальний загущувач. Рецептур в світі вже придумано багато, але я, мабуть, розповім про саму класичної, яка ідеально поєднується з бананами і шоколадом.
- Вершки 35% - 250 мілілітрів
- Молоко - 1, 5 склянки
- Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
- Цукор - 60 грам
- Яйце - 3 штуки
- Желатин - 5 грам
Заздалегідь залийте желатин холодною кип'яченою водою на 40 хвилин до повного розчинення.
Мартенс відділи Желтков. Збийте жовтки з цукром до густої піни.
У каструльці змішайте молоко з 150 мл. Вершків, доведіть до кипіння на слабкому вогні. Потім потихеньку вливайте жовткова суміш, помішуючи. Все повинно загуснути. І після цього влийте набряклий желатин. Перемішайте і дайте охолонути.
100 мл. Вершків збийте. У молочну суміш додайте есенцію, а потім втрутився і вершки.
Залишається лише розлити наш майбутній мус у форми. Потім приберіть його на 2 години в морозилку - і подавайте гостям! Прикрасьте перед подачею.