Вальдорфський салат
(покроковий рецепт з фото)
Цей "вальдорфський" салат після салату "цезар" в світовому меню на другому місці. Готується він з селери, волоських горіхів, яблук і листя салату. До нього ще можуть додавати виноград і кедрові горіхи.
Для такого салату можна використовувати майонез або сметану, але обов'язково - діжонську гірчицю. Салат максимально простий, а поєднання всіх інгредієнтів - чудове! Цей легкий і смачний вальдорфский салат був придуманий в Австрії ще в 1896 році. В оригінальному рецепті потрібні не волоські горіхи, горіхи Пекан. Різниця між ними невелика: горіхи пекан трохи ніжніше і шляхетніше, але все це благородство втрачається через майонезу. Ще в такий вальдорфский салат додають вишні або червоний виноград, але це при бажанні. Спробуйте його швидше!
- Селера - 1 штука
- Грецькі горіхи - 10 штук
- Виноград - 10 штук
- Листя салату - 3-4 штук
- Дижонская гірчиця - 1 чайних ложок
- Майонез - За смаком
- Яблука - 1-2 штук
1. Цей вальдорфский салат готується дуже просто і швидко. Найскладніше - очистити горіхи і відокремити їх половинки, щоб вони не пошкодилися. Горіхів знадобиться 10-15 штук (в залежності від того, скільки будете робити салату).
2. Яблуко можна брати червоне або зелене. Головне, щоб воно було більше солодким, ніж кислим. Очищати його від шкірки не потрібно. Нарізаємо на половинки, ділимо їх ще на половинки. Вийдуть трикутники.
3. Нарізаємо селера, відправляємо його в ємність, в якій будемо змішувати наш салат.
4. Рвемо в хаотичному порядку листя салату (в ідеалі потрібно брати салат-латук), додаємо нарізані селера і яблука, додаємо до смаку майонез і діжонська гірчицю (продається в будь-якому супермаркеті), все ретельно перемішуємо, і вже в самому кінці перед викладкою додаємо волоські горіхи.