Вальдорфський салат з грейпфрутом
(покроковий рецепт з фото)
Класичний варіант салату придумав метрдотель нью-йоркського готелю «Вальдорф» в 1893 році. Він складався з двох яблук, нарізаних кубиками, такої ж кількості селери, і заправлявся майонезом.
Трохи пізніше в салат додали волоські горіхи, а ще пізніше - виноград, міняли заправку на йогурт або крем-фреш.
У нашому варіанті для соковитості і нового відтінку смаку ми додамо грейпфрут. Салат при цьому заграв новими яскравими фарбами. Нижче дивіться легкий рецепт, як приготувати Вальдорфський салат з грейпфрутом.
- Селера - 3 штуки (черешок)
- Яблуко - 2 штуки (кисло-солодке)
- Грейпфрут - 1 штука
- Горіхи волоські - 100 грам
- Крем - 100 грам
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
Селера і яблуко вимийте.
Видаліть у селери зовнішні жорсткі волокна, наріжте тонкими скибочками.
У грейпфрута зріжте верхівки так, щоб стало видно його сегменти. Гострим ножем зріжте тонку білу шкірку під шкіркою.
У грейпфрута зріжте верхівки так, щоб стало видно його сегменти. Гострим ножем зріжте тонку білу шкірку під шкіркою.
Виріжте м'якоть грейпфрута з кожного сегмента. Працюйте над мискою, куди буде стікати сік. Наріжте скибочками.
Горіхи крупно порубати. Яблука наріжте кубиками.
Всі інгредієнти перемішайте і заправте салат сметаною. Посоліть і поперчіть за смаком. Смачного!