Улітку грецька
(покроковий рецепт з фото)
Греція славиться своєю кухнею і не останнє місце в ній займає найрізноманітніша випічка, наприклад, пиріг "равлик", який готують з самої різною начинкою: з м'ясом, молодим сиром і зеленню.
Для приготування пирога можна взяти готове листкове тісто, а можна приготувати його самостійно. Пиріг дуже простий у виконанні! Начинка може бути абсолютно різна: м'ясна, сирна, із зеленню і без. Готується швидко і просто - ідеальний варіант "коли гості на порозі" . Готуйте з задоволенням і радуйте своїх рідних!
- Готове листкове бездріжджове тісто - 200 грам
- Курячий фарш - 350 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - 8 грам
- Чорний мелений перець - 3 грами
- Зелень петрушки - 20 грам
- Кунжут - 15 грам
- Яйце - 1 штука (для змазування пирога перед випічкою)
- Вершкове масло - 20 грам (для змазування готового пирога)
Підготуйте продукти відповідно до рецепту.
До фаршу додайте подрібнену цибулину і перемішайте.
Дрібно поріжте зелень петрушки, додайте в фарш. Посоліть і поперчіть за смаком.
Заздалегідь підготуйте форму для випічки, наприклад, сковороду зі знімною ручкою. Застелите форму папером для випічки, при необхідності змастіть рослинною олією.
Пріпиліте робочу поверхню столу борошном, розділіть пластинку тесту на смужки.
Розкачайте смужку тіста качалкою шириною 8-10 сантиметрів.
По всій довжині смужки тесту викладіть фарш.
Защипніть краю тесту щільніше, при необхідності змастіть краї тіста яйцем, яке згодом знадобиться для змащення пирога.
Покладіть підготовлену смужку тесту з фаршем в форму, звернувши в "равлика" .
Додавайте наступні смужки тесту в міру готовності.
Покладіть пиріг повністю, всі шви повинні бути внизу.
Збовтайте яйце для змащування пирога.
Змастіть поверхню пирога яйцем.
Посипте зверху кунжутом.
Випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 180-200 градусів приблизно 30 хвилин.
Завдяки тому, що дно сковороди було застелене папером для випічки, виймати його не складає ніяких проблем.
Ріжте пиріг і насолоджуйтеся його незвичайним ароматом і смаком!