Рецепт Український борщ фото

Український борщ
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина
Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 7
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Борщ - українська національна страва ще з часів козаків. Я вам пропоную його класичний рецепт з буряком, квасолею і сметаною. Страва не тільки дуже смачне, але і ситне, а ще й корисне.

Опис приготування:

Сусідить з Росією невелика країна Україна славиться на весь світ не тільки своїм салом, але і, звичайно ж, надзвичайно смачним борщем. Який же українець прожив життя, не мав я вчинити хоч раз в тиждень цей еліксир сили м'язів і духу? А якщо приправити його сметаною, так, з пончиками! .. Загалом, не побачивши дно каструлі, від столу не відійдеш. Отже, як приготувати український борщ? Кожна господиня скаже, що в борщі все повинно бути своє, з городу. В першу чергу, звичайно, буряк. Не дарма англійці називають борщ «Beetroot soup» - буряковий суп. За різними рецептами буряк можна кинути в підливу і обсмажити на сковороді, або кинути відразу варитися з м'ясом і квасолею. Борщ без сметани - це не борщ, але не поспішайте кидати її в каструлю, сметану прийнято подавати окремо. Також обов'язково з борщем подаються повітряні пампушки з часником і різна зелень: молодий лук, петрушка і кріп. Приготуйте це блюдо, і вам обов'язково захочеться його повторити.

  • Вода - 3 L
  • Свинина - 300 грам
  • Картопля - 4-5 штук
  • Буряк - 1 штука
  • Лук молодий - 2 штуки
  • Капуста молода білокачанна - 0, 5 штуки
  • Квасоля - 150 грам
  • Томатний сік - 200 мілілітрів
  • Сіль - 2/3 Ст. Ложки
  • Перець духмяний мелений - 2 щіпки
  • Крем - 2-3 Ст. Ложок (для подачі)
  • Зелень - - За смаком (для подачі)
український борщ - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Всі овочі помийте.
український борщ - фото крок 2
2. Квасоля замочіть в холодній воді мінімум на 2-3 годину, а краще на ніч. Так квасоля звариться швидше і вийде ніжніше.
український борщ - фото крок 3
3. Воду в каструлі доведіть до кипіння, відправте варитися свинину і квасоля. Картопля поріжте на невеликі шматочки. Коли м'ясо і квасолю будуть готові, надішліть до них картопля і додайте сіль.
український борщ - фото крок 4
4. Капусту дрібно наріжте ножем. Мені дуже подобається молода капуста, вона дуже м'яка, швидко вариться і додає борщу неповторний смак. Покладіть її в борщ, коли картопля стане м'яким і почне розвалюватися.
український борщ - фото крок 5
5. Цибулину поріжте дрібними кубиками.
український борщ - фото крок 6
6. Буряк натріть на крупній тертці. Я використовую червону вінегретних буряк, так борщ отримує більш насичений колір і, як на мене, більш яскравий смак.
український борщ - фото крок 7
7. Обсмажте в невеликій кількості масла цибулю, потім додайте буряк, дайте їй прогрітися хвилин 5-7. Влийте томатний сік, додайте трохи солі і перцю, можете також покласти лавровий лист. Гасіть до випаровування третини рідини.
український борщ - фото крок 8
8. Коли капуста буде готова, відправте в борщ готову томатну заправку, проваріть ще 10 хвилин. Спробуйте на смак. Готовий борщ потрібно залишити на 1-2 годину, щоб він настоявся. Подавайте зі сметаною і свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти