Тушковані реберця
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тушкованих яловичих реберець з беконом, цибулею, морквою і прянощами.
Тушковані у вині і бульйоні яловичі реберця надзвичайно соковиті і ароматні.
- Яловичих реберець - 8 штук
- Сіль і перець - - За смаком
- Борошна - 1/4 склянки
- Тунець (бекону) - 6 скибочок
- Оливкового масла - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 3 штуки
- Порт-salotų - 2 штуки
- Червоного або білого вина - 2 склянки
- Гілочки чебрецю - 2 штуки
- Гілочки розмарину - 2 штуки
1. Нарізати бекон, цибулину і моркву кубиками. Дрібно нарізати цибулю-шалот. Приправити реберця сіллю і перцем, обваляти в борошні. Відкласти в сторону.
2. У великій сковороді обсмажити бекон на середньому вогні до хрусткої скоринки. Відкласти в сторону.
3. Додати оливкову олію в сковороду і збільшити вогонь. Обсмажити яловичі реберця з усіх боків, близько 45 секунд з кожної сторони. Прибрати з сковороди і відставити убік. Зменшити вогонь до середнього.
4. Додати цибулю, морква і цибуля-шалот на сковорідку і смажити протягом 2 хвилин. Влити вино і перемішати. Довести до кипіння і варити 2 хвилини.
5. Додати бульйон, 1 чайну ложку солі і мелений чорний перець. Додати більше солі, якщо необхідно. Додати реберця, вони повинні бути майже повністю занурені в рідину. Додати чебрець і розмарин.
6. Накрити кришкою і помістити в духовку. Гасити 2 годин 175 градусах, потім зменшити вогонь до 160 і тушкувати ще від 30 до 45 хвилин. Реберця повинні бути ніжними. Дати охолонути 20 хвилин в сковороді під кришкою перед подачею на стіл. Подавати з вершковою полентою.