Рецепт Тушковані ніжки кролика фото

Тушковані ніжки кролика
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
М'ясо , Кролик
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Тушковані ніжки кролика - страва, спеціально створене для тих, хто стежить за своїм тілом і вагою, але дуже любить смачно поїсти. М'ясо кролика легко засвоюється, а на смак не поступається свинині

Опис приготування:

Тушковані ніжки кролика - це, мабуть, саме апетитне блюдо, яке я вмію готувати. Таке блюдо, як показує практика, не підходить для дітей (через велику кількість гірчиці, хоча під час варіння втрачає свою гостроту), зате дуже підходить для дорослих. Приготувати тушковані ніжки кролика можна протягом 90 хвилин (поки йде футбол :)), зате задоволення від цієї страви ви отримаєте колосальне. Хай щастить!

  • Кролик - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 5 зубчиків
  • Бульйон або вода - 100 мілілітрів
  • Біле вино - 150 мілілітрів
  • Гірчичний - 100 мілілітрів
  • Крем - 100 грам
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Сухий чебрець - 2 чайних ложки
  • Свіжа петрушка - - За смаком
тушковані ніжки кролика - фото крок 1
Всі отримані шматочки після розроблення кролика потрібно добре промити і просушити паперовим рушником. Кожен шматочок гарненько натерти сіллю і перцем.
тушковані ніжки кролика - фото крок 2
Дрібно рубаємо часник і нарізаємо тонкими півкільцями цибулю.
тушковані ніжки кролика - фото крок 3
Сковорідку ставимо на невеликий вогонь і в маслі обсмажуємо шматочки з двох боків до золотистої скоринки.
тушковані ніжки кролика - фото крок 4
Обсмажені шматочки викладаємо на тарілку.
тушковані ніжки кролика - фото крок 5
Потім в тій же сковорідці обсмажуємо цибулю до м'якості. Він повинен придбати апетитний коричневий відтінок.
тушковані ніжки кролика - фото крок 6
Цибуля обсмажуємо близько 15 хвилин, після чого додаємо до нього часник, обсмажуємо, перемішуючи ще кілька хвилин. Потім вливаємо вино, бульйон і кладемо гірчицю. Вогонь прибираємо до мінімуму. Назад складаємо шматочки кролика, додаємо чебрець. Накриваємо кришкою і залишаємо гаситися приблизно на 50 хвилин.
тушковані ніжки кролика - фото крок 7
Після гасіння, дістаємо м'ясо і перекладаємо на тарілку. Соус готуємо далі.
тушковані ніжки кролика - фото крок 8
Спочатку варимо на сильному вогні близько 5 хвилин, довівши до кипіння.
тушковані ніжки кролика - фото крок 9
Потім додаємо сметану і дрібно посічену зелень, все гарненько перемішуємо. Прибираємо вогонь.
тушковані ніжки кролика - фото крок 10
Кролика повертаємо назад в соус, обвалюють і подаємо до столу.
тушковані ніжки кролика - фото крок 11
Смачного!

Схожі рецепти