Тушковані ніжки кролика
(покроковий рецепт з фото)
Тушковані ніжки кролика - страва, спеціально створене для тих, хто стежить за своїм тілом і вагою, але дуже любить смачно поїсти. М'ясо кролика легко засвоюється, а на смак не поступається свинині
Тушковані ніжки кролика - це, мабуть, саме апетитне блюдо, яке я вмію готувати. Таке блюдо, як показує практика, не підходить для дітей (через велику кількість гірчиці, хоча під час варіння втрачає свою гостроту), зате дуже підходить для дорослих. Приготувати тушковані ніжки кролика можна протягом 90 хвилин (поки йде футбол :)), зате задоволення від цієї страви ви отримаєте колосальне. Хай щастить!
- Кролик - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Бульйон або вода - 100 мілілітрів
- Біле вино - 150 мілілітрів
- Гірчичний - 100 мілілітрів
- Крем - 100 грам
- Сіль, перець - - За смаком
- Сухий чебрець - 2 чайних ложки
- Свіжа петрушка - - За смаком
Всі отримані шматочки після розроблення кролика потрібно добре промити і просушити паперовим рушником. Кожен шматочок гарненько натерти сіллю і перцем.
Дрібно рубаємо часник і нарізаємо тонкими півкільцями цибулю.
Сковорідку ставимо на невеликий вогонь і в маслі обсмажуємо шматочки з двох боків до золотистої скоринки.
Обсмажені шматочки викладаємо на тарілку.
Потім в тій же сковорідці обсмажуємо цибулю до м'якості. Він повинен придбати апетитний коричневий відтінок.
Цибуля обсмажуємо близько 15 хвилин, після чого додаємо до нього часник, обсмажуємо, перемішуючи ще кілька хвилин. Потім вливаємо вино, бульйон і кладемо гірчицю. Вогонь прибираємо до мінімуму. Назад складаємо шматочки кролика, додаємо чебрець. Накриваємо кришкою і залишаємо гаситися приблизно на 50 хвилин.
Після гасіння, дістаємо м'ясо і перекладаємо на тарілку. Соус готуємо далі.
Спочатку варимо на сильному вогні близько 5 хвилин, довівши до кипіння.
Потім додаємо сметану і дрібно посічену зелень, все гарненько перемішуємо. Прибираємо вогонь.
Кролика повертаємо назад в соус, обвалюють і подаємо до столу.
Смачного!