Тушковані кальмари
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне блюдо з морепродуктів, приємний вершковий смак набуває цибулю і кальмар. Можна купити тушки кальмарів або шматочком, як у мене. Дивіться як швидко і смачно приготувати тушковані кальмари.
Поріжте цибулю і кальмари, на вершковому маслі посмажте до повної готовності спочатку цибулю, потім рівно хвилину з кальмарами і після дві хвилини зі сметаною. Готово!
- Кальмар - 300 грам
- Крем - 200 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Приготуйте продукти. Шматочок кальмара просто вимийте під проточною водою, дайте їй стекти. Якщо кальмар був заморожений, то необхідно розморозити при кімнатній температурі. Цибулю очистіть від челухі, spolosnite.
Дві цибулини поріжте півкільцями, трохи примніть руками, щоб роз'єдналися колечка.
Вершкове масло розтопіть на сковороді, пассеруйте в ньому цибулю до готовності. Занадто зарумянівать цибуля не варто, інакше набуде гіркуватий смак.
Шматочок кальмара поріжте тонко, пам'ятайте, що його не можна довго готувати, інакше він стане жорстким.
Додайте його до готового цибулі, обсмажте хвилинку з сіллю і перцем меленим чорним.
Додайте сметану. Жирність сметани повинна бути не висока. Протушкувати не більш двох хвилин.
Тушковані кальмари готові. Смачного!