Тушкована яловичина з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Не можу не поділитися з вами дуже простим, апетитним і ситним блюдом для всієї родини. Відмінне поєднання м'яса, овочів і насиченого томатного соусу напевно припаде до смаку і дорослим, і діткам.
Перед вами цікавий спосіб, як приготувати тушковану яловичину з картоплею і морквою в соусі з додаванням червоного вина. Завдяки тривалому гасіння, алкогольні пари все підуть, а ось насичений виноградний смак чудово підкреслить м'ясо. Повноцінне ситне блюдо поповнить вашу кулінарну скарбничку.
- Яловичина - 500 грам
- Рослинна олія - 3 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 4-7 зубчиків
- Бальзамічний оцет - 2 чайних ложки
- Томатна паста - 2 чайних ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Червоне сухе вино - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Морква - 2-3 штук
- Картопля - 500 грам
- Зелень - За смаком
1. М'ясо вимийте, обсушити серветкою і наріжте невеликими кубиками.
2. На дно каструлі або сотейника налийте рослинне масло, поставте на вогонь. Викладіть м'ясо, обсмажте його на середньому вогні кілька хвилин.
3. Подрібніть цибулю і часник, додайте їх до яловичини. Влийте бальзамічний оцет. Продовжуйте обсмажувати ще хвилин 5-7, помішуючи.
4. Всипте борошно, перемішайте. Додайте томатну пасту. Влийте воду і червоне вино. Для аромату додайте лавровий лист. Посоліть і поперчіть за смаком. Залиште гаситися на повільному вогні на годинку.
5. Вимийте і очистіть моркву, наріжте її великими шматочками. Молода картопля можна не чистити. Викладіть овочі до м'яса. Продовжуйте тушкувати до готовності.
Перед подачею можна додати свіжої зелені.
Перед подачею можна додати свіжої зелені.