Рецепт Тушкована яловичина з картоплею фото

Тушкована яловичина з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
М'ясо , Овочі , Картопля , Яловичина
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Не можу не поділитися з вами дуже простим, апетитним і ситним блюдом для всієї родини. Відмінне поєднання м'яса, овочів і насиченого томатного соусу напевно припаде до смаку і дорослим, і діткам.

Опис приготування:

Перед вами цікавий спосіб, як приготувати тушковану яловичину з картоплею і морквою в соусі з додаванням червоного вина. Завдяки тривалому гасіння, алкогольні пари все підуть, а ось насичений виноградний смак чудово підкреслить м'ясо. Повноцінне ситне блюдо поповнить вашу кулінарну скарбничку.

  • Яловичина - 500 грам
  • Рослинна олія - 3 чайних ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Цибулина - 2 штуки
  • Часник - 4-7 зубчиків
  • Бальзамічний оцет - 2 чайних ложки
  • Томатна паста - 2 чайних ложки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Червоне сухе вино - 1 Склянка
  • Вода - 2 склянки
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Морква - 2-3 штук
  • Картопля - 500 грам
  • Зелень - За смаком
тушкована яловичина з картоплею - фото крок 1
1. М'ясо вимийте, обсушити серветкою і наріжте невеликими кубиками.
тушкована яловичина з картоплею - фото крок 2
2. На дно каструлі або сотейника налийте рослинне масло, поставте на вогонь. Викладіть м'ясо, обсмажте його на середньому вогні кілька хвилин.
тушкована яловичина з картоплею - фото крок 3
3. Подрібніть цибулю і часник, додайте їх до яловичини. Влийте бальзамічний оцет. Продовжуйте обсмажувати ще хвилин 5-7, помішуючи.
тушкована яловичина з картоплею - фото крок 4
4. Всипте борошно, перемішайте. Додайте томатну пасту. Влийте воду і червоне вино. Для аромату додайте лавровий лист. Посоліть і поперчіть за смаком. Залиште гаситися на повільному вогні на годинку.
тушкована яловичина з картоплею - фото крок 5
5. Вимийте і очистіть моркву, наріжте її великими шматочками. Молода картопля можна не чистити. Викладіть овочі до м'яса. Продовжуйте тушкувати до готовності.
Перед подачею можна додати свіжої зелені.

Схожі рецепти