Тушкована свинина з кабачками в сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Любіть смачні, корисні і ситні блюда? Рецепт приготування тушкованою свинини з кабачками в сковороді - це відмінний варіант саме для вас! Порадуйте себе і близьких апетитним стравою.
При гасінні м'ясо виходить м'яким, а овочі буквально розлазяться або, навпаки, при смачних овочах м'ясо жестковато? Якщо ви не знаєте, як зробити тушковану свинину з кабачками в сковороді ідеальної, придивіться до цього рецепту.
- Свинина - 350-400 грам
- Кабачок - 1-2 штук
- Цибулина - 1-2 штук
- Корінь петрушки - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2-4 зубчиків
- Цибуля зелена - 10 грам (для подачі)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Рецепт приготування тушкованою свинини з кабачками має кілька секретів. Для початку необхідно вимити, обсушити і нарізати невеликими шматочками м'ясо. Якщо свинина дуже пісна, на сковороду налити трохи рослинного масла (якщо в міру жирна, можна викласти на суху сковороду). Викласти м'ясо. Цибулину очистити і нарізати півкільцями. Надіслати на сковороду слідом за м'ясом. Накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні до напівготовності, періодично помішуючи. При необхідності можна додати трохи бульйону або води, щоб м'ясо не підгоріло.
2. Кабачки вимити, просушити і нарізати середніми кубиками. Якщо порізати дуже дрібно, то вони можуть втратити форму в процесі приготування.
3. Наступний секрет цієї страви - це корінь петрушки (можна використовувати також корінь селери, наприклад). Завдяки цьому інгредієнту блюдо буде не тільки смачним, але і неймовірно ароматним. Його необхідно нарізати невеликими кубиками або брусочками. При бажанні можна натерти на тертці.
4. Останнім, але не менш важливим, інгредієнтом буде часник. Його необхідно очистити і подрібнити.
5. На сковороду до вже м'якому м'яса відправити кабачки і корінь петрушки. Посолити і поперчити за смаком. При бажанні додати улюблені спеції, сушені трави. Гасити на середньому вогні (можна накрити сковорідку кришкою), при необхідності додавши трохи води або бульйону. Гасити до м'якості кабачків. Для 5-7 хвилин до готовності додати на сковороду часник. Акуратно перемішати.
6. Готову страву викласти на нарізані пір'я зеленої цибулі. Тушкована свинина з кабачками в домашніх умовах може бути подана з гарніром або овочами.