Тушкована пекінська капуста
(покроковий рецепт з фото)
Тушкована пекінська капуста - це досить незвичайне, вишукане і смачне блюдо. Воно поширене в країнах Азії. Там його подають практично на кожному кроці, в будь-якому кафе чи ресторані.
Якщо вам стало цікаво, як приготувати тушковану пекінську капусту, то прочитайте цей рецепт. Він досить простий, головне - слідувати покроковим рекомендаціям. Тоді у вас вийде дуже смачне і пряне східне блюдо. Воно підійде як гарнір до м'яса або риби. Також таку капусту подають як самостійну страву.
- Мал - 1 Склянка
- Капуста пекінська - 500 грам
- Лук-пориста - 1/2 штуки
- Морква - 1 штука
- Перець солодкий червоний - 1 штука
- Перець зелений - 1 штука
- Селера черешкова - 1/4 пучка
- Норі - 2 штуки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Соус устричний - 1 Ст. Ложка
- Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Олія кунжутна - 1 Ст. Ложка
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Суміш спецій - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - 1 щіпка
Очистіть і вимийте овочі. Наріжте їх соломкою. Зручніше за все робити це за допомогою спеціальної терки з особливою насадкою. Але можна впоратися і вручну, використовуючи звичайний кухонний ніж, хоча це займе трохи більше часу.
У сковороду (краще використовувати вок, як це роблять азіати) влийте рослинне масло без запаху і додайте кунжутне. Розігрійте його і обсмажте в сковороді підготовлені заздалегідь овочі до напівготовності.
Пекінську капусту наріжте на довгасті шматочки. Викладіть її до інших овочів. Обсмажуйте пару хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи. Потім влийте до інгредієнтів соєвий соус, накрийте кришкою і тушкуйте п'ять хвилин.
Візьміть норі і наріжте його продовгуватими, але не дуже довгими смужками. Найпростіше це робити ножицями з довгими лезами. Водорості киньте в сковороду і відразу ж перемішайте всі інгредієнти, щоб норі НЕ злиплися між собою.
Мал промийте та відваріть до повної готовності згідно з рецептом на упаковці. Викладіть відварений рис до овочів і додайте туди ж кунжут. Щоб блюдо виглядало більш оригінальним, краще вибирати чорний кунжут, хоча насіння білого кольору також підійдуть.
Додайте в сковороду устричний соус, коричневий цукор, суміш різних перців. Сіль можна не використовувати, так як її замінюють соєвий і устричний соуси. Ретельно перемішайте всі інгредієнти і накрийте кришкою. Гасіть до повної готовності близько десяти хвилин.