Рецепт Тушкована пекінська капуста фото

Тушкована пекінська капуста
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Овочі, Капуста, Пекінська капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри

Тушкована пекінська капуста - це досить незвичайне, вишукане і смачне блюдо. Воно поширене в країнах Азії. Там його подають практично на кожному кроці, в будь-якому кафе чи ресторані.

Якщо вам стало цікаво, як приготувати тушковану пекінську капусту, то прочитайте цей рецепт. Він досить простий, головне - слідувати покроковим рекомендаціям. Тоді у вас вийде дуже смачне і пряне східне блюдо. Воно підійде як гарнір до м'яса або риби. Також таку капусту подають як самостійну страву.

  • Мал - 1 Склянка
  • Капуста пекінська - 500 грам
  • Лук-пориста - 1/2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Перець солодкий червоний - 1 штука
  • Перець зелений - 1 штука
  • Селера черешкова - 1/4 пучка
  • Норі - 2 штуки
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Соус устричний - 1 Ст. Ложка
  • Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Олія кунжутна - 1 Ст. Ложка
  • Кунжут - 1 Ст. Ложка
  • Суміш спецій - 1 Чайна ложка
  • Перець чилі - 1 щіпка
тушкована пекінська капуста - фото крок 1
Очистіть і вимийте овочі. Наріжте їх соломкою. Зручніше за все робити це за допомогою спеціальної терки з особливою насадкою. Але можна впоратися і вручну, використовуючи звичайний кухонний ніж, хоча це займе трохи більше часу.
тушкована пекінська капуста - фото крок 2
У сковороду (краще використовувати вок, як це роблять азіати) влийте рослинне масло без запаху і додайте кунжутне. Розігрійте його і обсмажте в сковороді підготовлені заздалегідь овочі до напівготовності.
тушкована пекінська капуста - фото крок 3
Пекінську капусту наріжте на довгасті шматочки. Викладіть її до інших овочів. Обсмажуйте пару хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи. Потім влийте до інгредієнтів соєвий соус, накрийте кришкою і тушкуйте п'ять хвилин.
тушкована пекінська капуста - фото крок 4
Візьміть норі і наріжте його продовгуватими, але не дуже довгими смужками. Найпростіше це робити ножицями з довгими лезами. Водорості киньте в сковороду і відразу ж перемішайте всі інгредієнти, щоб норі НЕ злиплися між собою.
тушкована пекінська капуста - фото крок 5
Мал промийте та відваріть до повної готовності згідно з рецептом на упаковці. Викладіть відварений рис до овочів і додайте туди ж кунжут. Щоб блюдо виглядало більш оригінальним, краще вибирати чорний кунжут, хоча насіння білого кольору також підійдуть.
тушкована пекінська капуста - фото крок 6
Додайте в сковороду устричний соус, коричневий цукор, суміш різних перців. Сіль можна не використовувати, так як її замінюють соєвий і устричний соуси. Ретельно перемішайте всі інгредієнти і накрийте кришкою. Гасіть до повної готовності близько десяти хвилин.

Схожі рецепти