Тушкована картопля з опеньками
(покроковий рецепт з фото)
Просте і ситне блюдо для повсякденного меню. А якщо проявити фантазію, то приготувати тушковану картоплю з опеньками можна і до святкового столу.
Перш ніж приступити до готування, хочеться відзначити, що опеньки можна брати не тільки свіжі, але і заморожені, сушені та навіть мариновані. Урізноманітнити страву можна так само додавши до нього болгарський перець, капусту, помідори або будь-який м'ясний продукт. Рецепт насправді досить простий і виручає коли потрібно на швидку руку ситно і смачно нагодувати всю сім'ю. Беріть на замітку!
- Картопля - 1, 5-2 кілограма
- Опеньки - 400 грам (у мене заморожені)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Картопля очистіть і наріжте великими шматочками.
Додайте до картоплі промиті опеньки.
Залийте картопля з опеньками водою, щоб вона практично покрила їх, додайте сіль і улюблені спеції. Поставте на плиту, доведіть до кипіння, зніміть утворилася пінку і варіть на помірному вогні до готовності.
Тим часом цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на тертці.
Обсмажте овочі на рослинному маслі до м'якості.
Коли картопля буде майже готовий, додайте до нього вміст сковороди.
В самому кінці додайте рубану свіжу зелень і подрібнений ножем часник.
Дайте готовому страві настоятися під кришкою 10-15 хвилин і можна подавати тушковану картоплю з опеньками до столу.
Смачного!