Рецепт Картопля з опеньками в духовці фото

Картопля з опеньками в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Гриби , Опеньки
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Картопля і опеньки - ідеальне смакове поєднання. А якщо додати до цього аромат, який це блюдо набуває в духовці - виходить просто чудово. Рекомендую приготувати!

Опис приготування:

Дуже простий, але дуже ефективний рецепт картоплі з опеньками в духовці до вашої уваги:

1. Цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на середньому вогні до прозорості.

2. Розморожені опеньки додаємо до цибулі, обжаріваем.До готовності.

3. Додаємо сіль, подрібнений часник, зелень, перець і приправи за смаком.

4. Цю суміш заливаємо молоком і сметаною, ретельно перемішати і знімаємо з вогню, але не даємо охолонути.

5. Картоплю тонко нарізаємо, і викладаємо на деко, попередньо змастивши його олією. В цей же час включаємо духовку.

6. Викладаємо зверху нашу грибну суміш.

7. У розігріту духовку ставимо наш лист, і zasekaem годину. Запікаємо до готовності картоплі при температурі 180 градусів.

Ось, власне, і все! Тепер ви знаєте, як приготувати картоплю з опеньками в духовці Рекомендую спробувати, якщо набрали свіжих опеньків. Просте в приготуванні, бюджетне, але дуже смачна страва виходить. Причому багатьом з нас воно може здатися примітивним, але повірте, на заході за картоплю з опеньками ви б заплатили шалені гроші, адже там опеньки - величезний делікатес. Так що - їжте і насолоджуйтесь


  • Картопля - 1 кілограм
  • Опеньки заморожені - 500 грам
  • Цибуля - 3 штуки
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Крем - 500 мілілітрів
  • Часник - 3 зубчики
  • Вершкове масло - 50 грам
Дуже простий, але дуже ефективний рецепт картоплі з опеньками в духовці до вашої уваги:

1. Цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо на середньому вогні до прозорості.

2. Розморожені опеньки додаємо до цибулі, обжаріваем.До готовності.

3. Додаємо сіль, подрібнений часник, зелень, перець і приправи за смаком.

4. Цю суміш заливаємо молоком і сметаною, ретельно перемішати і знімаємо з вогню, але не даємо охолонути.

5. Картоплю тонко нарізаємо, і викладаємо на деко, попередньо змастивши його олією. В цей же час включаємо духовку.

6. Викладаємо зверху нашу грибну суміш.

7. У розігріту духовку ставимо наш лист, і zasekaem годину. Запікаємо до готовності картоплі при температурі 180 градусів.

Ось, власне, і все! Тепер ви знаєте, як приготувати картоплю з опеньками в духовці Рекомендую спробувати, якщо набрали свіжих опеньків. Просте в приготуванні, бюджетне, але дуже смачна страва виходить. Причому багатьом з нас воно може здатися примітивним, але повірте, на заході за картоплю з опеньками ви б заплатили шалені гроші, адже там опеньки - величезний делікатес. Так що - їжте і насолоджуйтесь

Схожі рецепти