Тушкована капуста зі сметаною і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете разом нагодувати всю сім'ю, але немає часу на приготування вишуканих страв? Тоді вам підійде простий і економний рецепт страви, як приготувати тушковану капусту зі сметаною і рисом.
Щоб страва була ситніше, додаю ще й фарш. При бажанні його можна замінити на сосиски, м'ясо або зовсім обійтися без нього. Готую за допомогою мультиварки, що значно спрощує процес, але можна скористатися казанка або каструлею з товстим дном.
- Капуста білокачанна - 0, 5 кілограма
- Фарш - 0, 5 кілограма
- Мал - 1 Склянка
- Цибулина - 2 штуки
- Морквина - 1 штука
- Крем - 250 грам
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Вода - 1 Склянка
- Рослинна олія - За смаком
1. Очистіть і натріть моркву, дрібно наріжте цибулю. У мисці змішайте фарш, цибуля, морква, Мал, сіль і poperčite, перемішайте.
2. Капусту вимийте і кілька листків залиште цілими, відкладіть їх в сторону, нашинкуйтекапусту дрібно. Налийте в чашу рослинне масло, потім укрийте дно листками капусти, укладіть половину нашаткованої капусти, кілька горошин чорного перцю і лавровий лист.
3. Рівномірно розподіліть поверх капусти фарш, змішаний з рисом і овочами.
4. Верхнім шаром викладіть капусту, що залишилася і розподіліть її.
5. В окремій мисці змішайте томатну пасту зі сметаною і склянкою води, трохи посоліть і додайте цукор.
6. Приготований соус влийте в чашу, включите режим «Гасіння / Плов», готуйте до закінчення програми (40 хвилин).
7. Готову страву викласти на тарілку і відразу подавайте до столу, поки воно ще гаряче.