Тушкована капуста з сардельками
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва - відмінний варіант для обіду або вечері. Готується легко і досить швидко. На вечерю - це самостійне блюдо, а на обід можна подати його з гарніром. Всі будуть задоволені, не сумнівайтеся!
Пропоную зробити смачне і досить бюджетне блюдо, яке дуже легко можна приготувати з мінімального набору продуктів. Якщо у вас залишилося 2-3 sardel'ki, а в сім'ї 4 людини, то не хочеться кого-небудь залишити без сардельки, адже так? Ось і приготуйте це блюдо, всі будуть задоволені!
Як приготувати тушковану капусту з сардельками? Та дуже просто, переконайтеся в цьому, прочитавши цей рецепт. Все легко, досить швидко і, головне, результатом ви будете задоволені.
- Капуста - 1 кілограм
- Sardel'ki - 3-4 штук
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Томатна паста - 1-1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Дрібно нарізаємо капусту, викладаємо її в каструлю або сковороду з високими бортиками. Додаємо приблизно півсклянки води і сіль. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою на невеликому вогні.
Чистимо цибулю та моркву. Цибулю нарізаємо півкільцями або невеликими кубиками, моркву натираємо на крупній тертці. Викладаємо їх на сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо практично до готовності. На це піде хвилин 10.
Сардельки очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками. Хочете - ріжте кружечками, хочете - кубиками. Перемішуємо і обсмажуємо 2-3 хвилини.
Тепер додамо томатну пасту, розмішати і обсмажити все буквально хвилину. Доливаємо з півсклянки води, перемішуємо і тушкуємо хвилин 4-5.
За цей час вода випарується і вийде ось така засмажкою.
Викладаємо сардельки з овочами і томатом до практично готової капусті, перчим. Перемішуємо.
Даємо капусті покипіти хвилин 10-15. Якщо хочете капусту без бульйону - тушкуйте без кришки і періодично перемішуйте. Якщо з бульйоном, закрийте сковороду кришкою. Пробуємо на сіль, якщо треба додаємо її. Можна додати дрібно нарізану зелень. Все готово.