Тушкована баранина
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тушкованою баранини в духовці з картоплею, болгарським перцем, червоною цибулею, приправленою розмарином і орегано.
Традиційний рецепт приготування баранини, за яким м'ясо вийде дуже ніжним і ароматним. Баранина за цим рецептом дуже легко готується, і не вимагає багато часу або уваги, а Ваші рідні та близькі залишаться в захваті!
- Баранина - 500 грам
- Сіль і перець - - За смаком
- Орегано - 1 Ст. Ложка
- Розмарин - 2 Ст. Ложки
- Червона цибуля - 2 штуки
- Часник - 6 зубчиків
- Картопля - 1 кілограм
- Червоний перець - 1 штука
- Лимони - 2 штуки
1. Духовку попередньо розігріти до температури 180 градусів Цельсія. Баранину нарізати великими шматками і скласти на дно каструлі. Посипати розмарином і орегано.
2. Червоний цибулю почистити від лушпиння і розрізати на вісім часточок. Почистити шість зубчиків часнику і залишити їх цілими. Картоплю почистити і порізати на шматки 7, 5 см. Червоний перець очистити від насіння і порізати на вісім рівних частин уздовж. Помістити все в каструлю поверх баранини. Видавити сік з двох лимонів і полити їм овочі та баранину. Влити 150мл води і щільно накрити кришкою.
3. Поставити в духовку і тушкувати при температурі 180 градусів Цельсія 2-3 години або до готовності. Подати з улюбленими овочами на вибір.