Рецепт Тушки кальмарів фото

Тушки кальмарів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Кальмари
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 30 хв.

Для тих, хто хоче спробувати щось новеньке, я розповім, як приготувати тушки кальмарів. Ми їх будемо запікати на грилі і використовуємо цікавий пряний маринад. Буде смачно, повірте.

Опис приготування:

Подається такий кальмар гарячим. Я зазвичай викладаю його на салатні листя, присипають кунжутом і порубаним зеленою цибулькою.

Якщо вам не дуже подобаються гострі страви, то просто замініть пасту чилі томатним соусом, змішаним з вашими улюбленими ароматними травами.

  • Кальмар - 1 штука (великий)
  • Часник - 2 зубчики
  • Імбир тертий - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чилі паста - 3 Ст. Ложки
  • Кукурудзяний сироп - 3 Ст. Ложки
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Соєвий соус - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 2 чайних ложки
  • Кунжут - 1 Чайна ложка
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Сіль - За смаком
тушки кальмарів - фото крок 1
Спершу обробити тушку кальмара, відрізавши щупальця і ​​вийнявши нутрощі. Зніміть з тушки шкіру.
тушки кальмарів - фото крок 2
Проріжте тушку кальмара, як на фото. Чи не прорізайте до кінця.
тушки кальмарів - фото крок 3
Тепер приготуємо маринад, змішавши пасту чилі, часник, імбир, гірчицю, соєвий соус, сироп, олія.
тушки кальмарів - фото крок 4
Гарненько розігрійте гриль, змастіть його маслом. Викладіть тушку і намажте маринадом. Готуйте по 1-2 хвилини з кожного боку. Обидві сторони змастіть з маринадом.

Схожі рецепти