Турецькі сіміт
(покроковий рецепт з фото)
Так само, як ранок французів починається з круассана, так і ранок жителів Туреччини починається з смачного бублика "сіміт" . Це, мабуть, найпоширеніша випічка, улюблена всіма.
Підготуйте тісто відповідно до покроковою інструкцією, сформируйте бублики - сіміт, занурте їх послідовно в цукровий сироп, а потім в обсмажений кунжут, дайте їм 20-хвилинну расстойку і випікайте 20 хвилин при температурі 200 градусів.
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Дріжджі свіжі хлібопекарські - 20 грам
- Оливкова олія рафінована - 1 Ст. Ложка
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 1 Склянка
- Кунжут - 50 грам
- Потоку - 1 Ст. Ложка (або мідь)
Підготуйте продукти за списком до даного рецептом.
Влийте половину склянки теплої води в миску, покладіть дріжджі, сіль і цукор.
Розмішайте дріжджі з водою і додайте 2 столові ложки борошна від загального її кількості, перемішайте до однорідного стану - це буде опара.
Поставте опару в тепле місце на 15 хвилин, щоб "розбудити" дріжджі.
Додайте до опари рослинне масло.
Просійте в миску борошно.
Вимішуйте тісто руками 10 хвилин.
Змастіть рослинним маслом краю миски, покладіть в неї тісто, накрийте плівкою або рушником і поставте тісто на расстойку в тепле місце на 1, 5-2 годину.
Поки тісто знаходиться на расстойке, обсмажте на сковороді без масла кунжут до легкого золотистого кольору. Уважно стежте за процесом, щоб не перепечеться насіння кунжуту.
Розчиніть в склянці води патоку або мед, якщо здасться недостатньо солодким, можна додати столову ложку цукрового піску.
В цей час тісто має добре збільшитися в обсязі. Викладіть тісто на стіл, борошном попилять не треба.
Розділити тісто 5 рівних частин, в ідеалі кожен шматочок тесту повинен бути вагою 120 грамів.
Кожен шматочок тіста розкачати в тонкий джгут довжиною приблизно 80 см.
Складіть джгут навпіл і переплетіть в мотузочку, залишаючи з одного боку "петельку" .
Просуньте в петельку вільні кінці і скріпіть їх між собою, замкнув круг.
Подкатайте рукою місце з'єднання, злегка розтягуючи в сторони.
Так виглядає готовий сіміт.
Занурте сіміт в цукровий сироп з обох сторін.
Потім обваляйте з обох сторін в кунжуті.
Готові сіміт укладайте на деко, застелений папером для випічки, дайте 20-хвилинну расстойку, після чого випікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 20 хвилин.
Дістаємо з духовки готові бублики - сіміт.
Наливаємо чай і насолоджуватися запашною бубликами - сіміт. Не передати словами, які вони смачні.