Рецепт Турецькі сіміт фото

Турецькі сіміт
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Випічка

Так само, як ранок французів починається з круассана, так і ранок жителів Туреччини починається з смачного бублика "сіміт" . Це, мабуть, найпоширеніша випічка, улюблена всіма.

Підготуйте тісто відповідно до покроковою інструкцією, сформируйте бублики - сіміт, занурте їх послідовно в цукровий сироп, а потім в обсмажений кунжут, дайте їм 20-хвилинну расстойку і випікайте 20 хвилин при температурі 200 градусів.

  • Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
  • Дріжджі свіжі хлібопекарські - 20 грам
  • Оливкова олія рафінована - 1 Ст. Ложка
  • Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 1 Склянка
  • Кунжут - 50 грам
  • Потоку - 1 Ст. Ложка (або мідь)
турецькі сіміт - фото крок 1
Підготуйте продукти за списком до даного рецептом.
турецькі сіміт - фото крок 2
Влийте половину склянки теплої води в миску, покладіть дріжджі, сіль і цукор.
турецькі сіміт - фото крок 3
Розмішайте дріжджі з водою і додайте 2 столові ложки борошна від загального її кількості, перемішайте до однорідного стану - це буде опара.
турецькі сіміт - фото крок 4
Поставте опару в тепле місце на 15 хвилин, щоб "розбудити" дріжджі.
турецькі сіміт - фото крок 5
Додайте до опари рослинне масло.
турецькі сіміт - фото крок 6
Просійте в миску борошно.
турецькі сіміт - фото крок 7
Вимішуйте тісто руками 10 хвилин.
турецькі сіміт - фото крок 8
Змастіть рослинним маслом краю миски, покладіть в неї тісто, накрийте плівкою або рушником і поставте тісто на расстойку в тепле місце на 1, 5-2 годину.
турецькі сіміт - фото крок 9
Поки тісто знаходиться на расстойке, обсмажте на сковороді без масла кунжут до легкого золотистого кольору. Уважно стежте за процесом, щоб не перепечеться насіння кунжуту.
турецькі сіміт - фото крок 10
Розчиніть в склянці води патоку або мед, якщо здасться недостатньо солодким, можна додати столову ложку цукрового піску.
турецькі сіміт - фото крок 11
В цей час тісто має добре збільшитися в обсязі. Викладіть тісто на стіл, борошном попилять не треба.
турецькі сіміт - фото крок 12
Розділити тісто 5 рівних частин, в ідеалі кожен шматочок тесту повинен бути вагою 120 грамів.
турецькі сіміт - фото крок 13
Кожен шматочок тіста розкачати в тонкий джгут довжиною приблизно 80 см.
турецькі сіміт - фото крок 14
Складіть джгут навпіл і переплетіть в мотузочку, залишаючи з одного боку "петельку" .
турецькі сіміт - фото крок 15
Просуньте в петельку вільні кінці і скріпіть їх між собою, замкнув круг.
турецькі сіміт - фото крок 16
Подкатайте рукою місце з'єднання, злегка розтягуючи в сторони.
турецькі сіміт - фото крок 17
Так виглядає готовий сіміт.
турецькі сіміт - фото крок 18
Занурте сіміт в цукровий сироп з обох сторін.
турецькі сіміт - фото крок 19
Потім обваляйте з обох сторін в кунжуті.
турецькі сіміт - фото крок 20
Готові сіміт укладайте на деко, застелений папером для випічки, дайте 20-хвилинну расстойку, після чого випікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 20 хвилин.
турецькі сіміт - фото крок 21
Дістаємо з духовки готові бублики - сіміт.
турецькі сіміт - фото крок 22
Наливаємо чай і насолоджуватися запашною бубликами - сіміт. Не передати словами, які вони смачні.

Схожі рецепти