Торт Журавушка
(покроковий рецепт з фото)
Не тільки ніжне назва торта здивує всіх ласунів, але і його приголомшливий смак не залишить нікого байдужим. Рецепт десерту простий, тому приготувати його зможуть навіть початківці кулінари.
1. Для початку слід приготувати крем і відправити його застигати. Я зазвичай збиваю вершкове масло зі згущеним молоком.
2. Тепер готуємо бісквіт за класичним рецептом: збиваємо яйця з цукром і додаємо м'яке масло.
3. Перемішуємо все і додаємо горіхи з борошном.
4. Випікаємо наші коржі близько 45 хвилин при температурі 180 градусів в формі, діаметр якої не більше 24 сантиметрів.
5. Даємо коржам трохи охолонути і змащуємо їх кремом.
6. У самому кінці потрібно розтопити шоколад, додати трохи вершкового масла і полити глазур'ю торт.
7. Верх можна прикрасити горіхами і бісквітної крихтою.
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 225 грам
- Яйця - 5 штук
- Борошно - 160 грам
- Горіхи - За смаком
- Згущене молоко - 250 грам
- Ванільний цукор - 1 За смаком
- Вода - 50 мілілітрів
- Молочний шоколад - 100 грам
- Цукрова пудра - 1 За смаком
1. Для початку слід приготувати крем і відправити його застигати. Я зазвичай збиваю вершкове масло зі згущеним молоком.
2. Тепер готуємо бісквіт за класичним рецептом: збиваємо яйця з цукром і додаємо м'яке масло.
3. Перемішуємо все і додаємо горіхи з борошном.
4. Випікаємо наші коржі близько 45 хвилин при температурі 180 градусів в формі, діаметр якої не більше 24 сантиметрів.
5. Даємо коржам трохи охолонути і змащуємо їх кремом.
6. У самому кінці потрібно розтопити шоколад, додати трохи вершкового масла і полити глазур'ю торт.
7. Верх можна прикрасити горіхами і бісквітної крихтою.
2. Тепер готуємо бісквіт за класичним рецептом: збиваємо яйця з цукром і додаємо м'яке масло.
3. Перемішуємо все і додаємо горіхи з борошном.
4. Випікаємо наші коржі близько 45 хвилин при температурі 180 градусів в формі, діаметр якої не більше 24 сантиметрів.
5. Даємо коржам трохи охолонути і змащуємо їх кремом.
6. У самому кінці потрібно розтопити шоколад, додати трохи вершкового масла і полити глазур'ю торт.
7. Верх можна прикрасити горіхами і бісквітної крихтою.