Торт з яблучного рулету
(покроковий рецепт з фото)
Цей торт був "народжений" в результаті експерименту, який виявився дуже вдалим. Рецепт його приготування простий, а торт виходить неймовірно смачним, ніжним і соковитим, обов'язково приготуйте його! !
Швидкий яблучний рулет я печу досить часто, а одного разу захотілося спробувати приготувати з такого рулету торт. І ви знаєте - результат виявився настільки смачним, що тепер такий торт готують всі мої друзі. Ділюся цим дивно простим рецептом з вами. Основа - яблучний рулет, виходить завжди, тому не бійтеся зіпсувати продукти, сміливо беріться за справу:)
- Яблуко - 5-6 штук (середнього розміру)
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 7 Ст. Ложок(4 - в тісто, 3 - для яблучної прошарку)
- Борошно пшеничне - 120 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки(1- до яблук, 1 - в вершках)
- Вершки - 200-250 мілілітрів (не менше 30%)
- Сир - 150 грам
- Цукрова пудра - 3-4 Ст. Ложок
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки(1 - в тісто, 1 - в вершках)
1. Очистимо яблука і натираємо на крупній тертці. Якщо яблука дуже соковиті - віджимаємо трохи сік. А до яблучної м'якоті додамо цукор, лимонну цедру і сік. Перемішуємо.
2. Збиваємо яйця з цукром звичайним і 1 чайною ложкою ванільного в густу світлу масу. На це піде близько 4-5 хвилин. Додаємо борошно, змішану з розпушувачем і міксером на низькій швидкості перемішуємо.
3. Застеляємо деко пергаментом і рівним шаром викладемо яблучну суміш. А зверху виливаємо тісто.
4. Розрівнюємо тісто.
5. І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин до легкого рум'янцю бісквіта.
6. Перевертаємо готову основу майбутнього торта яблучною начинкою догори і знімаємо пергамент. Відділяється він добре.
7. І звернемо в рулет, не туго! остужаем.
8. Поки яблучний рулет остигає, приготуємо крем. Злегка збиваємо вершки з цукровою пудрою і залишилися ванільним цукром. Сир протираємо через сито, щоб в кремі не відчувати крупники. Можна використовувати готову сирну масу.
9. Додаємо сир і лимонний сік до вершків і збиваємо до отримання густого крему. Цукрову пудру додавайте до смаку.
10. Разрежем рулет на 4-5 частин і розгорнемо. Він не повинен бути теплим, інакше крем "попливе" .
11. Змащуємо частини рулету кремом( не забудьте залишити трохи крему для декорування торта). Звертаємо не туго! !! першу частину рулету, намазаний кремом.
12. І навколо першого рулончика обворачіваем наступну смужку яблучного бісквіта, намазаного кремом і так далі.
13. Злегка пригорнемо торт, надаючи йому правильну круглу форму, переносимо на блюдо і обмазуємо з усіх боків кремом, що залишився.
14. І прикрашаємо за своїм бажанням.
15. Найголовніше - цей торт не повинен настоюватися, його можна подавати до столу відразу ж:) Ось такий він у розрізі.