Торт з грушами
(покроковий рецепт з фото)
Цей оригінальний рецепт торта з грушами, та не простими, а фаршированими, допоможе вам урізноманітнити святковий стіл або сімейне чаювання. Та діти, і дорослі від такого тортика залишаться в захваті!
Торт виходить вологий, соковитий, просочений фантастичним грушевим ароматом. А крем ви можете зробити на свій розсуд - мені подобаються збиті вершки, але з сирним теж смачно виходить!
Рецепт:
1. Зрізати з лимона цедру і видавити сік.
2. Закип'ятити воду і розчинити в ній цукор. Додати в сироп лимонний сік і цедру, корицю, гвоздику.
3. Опустити в сироп груші і варити хвилин 10-12, в залежності від сорту і ступеня стиглості. Вони повинні бути майже готові, але все-таки не зовсім:).
4. Вимкнути вогонь і залишити груші остигати в сиропі, після чого вийняти їх і дати стекти зайвої рідини.
5. Збити масло з цукром.
6. Додати ванільний цукор, по одному ввести яйця, постійно збиваючи.
7. Просіяти борошно з розпушувачем і потихеньку додати в тісто, продовжуючи інтенсивно вимішувати його.
8. Волоські горіхи подрібнити, змішати з родзинками і нафарширувати груші. Щоб начинка не випадали, знизу закрити отвір цілим волоським горіхом.
9. Вилити тісто в змащену маслом форму і вертикально вставити фаршировані груші.
10. Випікати в духовці при 180С до готовності (про час), яку легко перевірити за допомогою зубочистки.
11. Остудити торт, не виймаючи з форми, після чого прикрасити кремом - в моєму випадку це збиті вершки.
Готово!
- Груші - 7 штук
- Вода - 1 літр
- Цукор - 2 склянки(1 для сиропу, 1 в тісто)
- Лимон - 1 штука
- Обкладинка - За смаком
- Гвоздика - За смаком
- Ваніль - За смаком
- Вершкове масло - 250 грам
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Грецькі горіхи - За смаком
- Ізюм - За смаком
Рецепт:
1. Зрізати з лимона цедру і видавити сік.
2. Закип'ятити воду і розчинити в ній цукор. Додати в сироп лимонний сік і цедру, корицю, гвоздику.
3. Опустити в сироп груші і варити хвилин 10-12, в залежності від сорту і ступеня стиглості. Вони повинні бути майже готові, але все-таки не зовсім:).
4. Вимкнути вогонь і залишити груші остигати в сиропі, після чого вийняти їх і дати стекти зайвої рідини.
5. Збити масло з цукром.
6. Додати ванільний цукор, по одному ввести яйця, постійно збиваючи.
7. Просіяти борошно з розпушувачем і потихеньку додати в тісто, продовжуючи інтенсивно вимішувати його.
8. Волоські горіхи подрібнити, змішати з родзинками і нафарширувати груші. Щоб начинка не випадали, знизу закрити отвір цілим волоським горіхом.
9. Вилити тісто в змащену маслом форму і вертикально вставити фаршировані груші.
10. Випікати в духовці при 180С до готовності (про час), яку легко перевірити за допомогою зубочистки.
11. Остудити торт, не виймаючи з форми, після чого прикрасити кремом - в моєму випадку це збиті вершки.
Готово!