Торт «Вишенька»
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - смачний і в міру солодкий торт з насиченими щільними шоколадними коржами і чудовими вишневими нотками. Розповім, як приготувати торт "вишенька" в домашніх умовах! смачно!
Насправді, складнощів при виготовлення цього тортика немає ніяких, він точно вийде дивно смачним, з насиченим шоколадним відтінком, красивий на вигляд і, до того ж, з приємним ароматом. До вашої уваги - ідеальний торт "вишенька"!
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 200 грам(50 грам - в тісто, інше для крему)
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Вершки - 250 мілілітрів
- Sиr маскарпоне - 250 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Вишня - За смаком (заморожена або консервована)
- Прикраси - За смаком (я прикрашала "трояндами" крем, зробленого за тією ж рецептурою, а також тертим шоколадом)
1. Змішаємо міксером в одній мисці яєчні білки з цукром, у другій те ж саме проробляємо з жовтками, поки вони не побіліють. Розтопимо масло, змішаємо все разом. Далі вже в цю суміш додамо какао, борошно, перемішаємо ретельно.
2. Тепер з цього тесту випікаємо один великий корж 40-50 хвилин при температурі 170 градусів. Залишимо до повного охолодження.
3. Тепер акуратно розрізати один великий корж на три коржа тонший.
4. Для крему за допомогою міксера збиваємо холодні вершки і цукор, потім акуратно підмішати маскарпоне і трохи ваніліну. Змащуємо цим кремом коржі і перекладаємо їх вишнями.
5. Проробляємо все те ж з усіма коржами, а потім залишками крему змажемо торт з боків і зверху, щоб прикраса торта щільно трималося.
6. І ось тепер прикрашаємо на свій смак. Я просто рясно посипала торт тертим шоколадом і додала "трояндочки" . От і все, готово!