Рецепт Пиріг «солодка вишенька» фото

Пиріг «солодка вишенька»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Ягоди , Молочні продукти , Молоко , Вишня , Заморожена вишня
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Подруга розповіла, як приготувати пиріг"Солодка вишенька" , соковитий, ароматний і дуже смачний. Цей пиріг став моїм улюбленим. Він ідеально підходить для зустрічі гостей. Його легко і приємно готувати.

Опис приготування:

Для приготування солодкої випічки теж можна використовувати тісто на заквасці, і цей пиріг - відмінне тому підтвердження! Пиріг"Солодка вишенька" недарма так називається - вишня в поєднанні з солодким тестом і цукровим сиропом не залишить нікого байдужим. Обов'язково прикрасьте готовий пиріг цукровою пудрою. Ви можете використовувати не тільки заморожену, але і стиглу вишню або черешню. Крім того, такий пиріг можна приготувати і з чорницею або чорною смородиною, збільшивши кількість цукрового сиропу для більш солодкого смаку.

  • Пшеничне борошно - 500 грам(100 г в закваску, 400 г в тісто)
  • Дріжджі (опара) - 200 грам
  • Цукор - 150 грам(50 г в тісто, 100 г для сиропу)
  • Вода кімнатної температури - 100 грам
  • Заморожена вишня - 900 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Вода (для сиропу) - 4 Ст. Ложки
  • Пшеничний стартер - 2 Ст. Ложки
пиріг
1. Приготуйте закваску: воду змішайте з закваскою-стартером, добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і знову добре перемішайте. Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
пиріг
2. У миску тістоміса викладіть закваску, влийте молоко кімнатної температури, м'яке вершкове масло, цукор, сіль. Додайте просіяне борошно і вимісити тісто на 2 швидкості протягом 5-7 хвилин.
пиріг
3. Викладіть тісто в змащену олією миску, зберіть його краю до середини, переверните, вирівняйте його поверхню і накрийте плівкою. Залиште при кімнатній температурі на 3 годину.
пиріг
4. Деко покрийте пергаментом і змастіть його маслом. Розкачайте тісто на пергаменті по всій площі листа. Накрийте тісто плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1 час.
пиріг
5. Разморозьте вишню і рівномірно розподіліть її по тесту, злегка вдавлюючи. Випікайте пиріг у розігрітій до 200 градусів духовці 25 хвилин. Приготуйте цукровий сироп: цукор змішайте з водою, перемішайте і поставте на вогонь.
пиріг
6. Помішуючи, дайте цукру повністю розчинитися і зніміть суміш з вогню. Гарячий пиріг полийте сиропом і знову відправте в духовку на 10 хвилин. Посипте пиріг цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти