Рецепт Торт «ведмідь» фото

Торт «ведмідь»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Яйця
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Особлива краса цього торта - в його незвичайному оформленні. Буде потрібно художній смак і майстерність. Але воно того варте. А на смак - просто чудовий, тільки їсти шкода таку красу.

Опис приготування:

Цей торт підкорює своїм незвичайним видом. Для його приготування доведеться трохи попрацювати. Спочатку замісіть тісто, розкачайте і випікання коржі. Приготуйте сирний і шоколадний крем, прошарками ними коржі і відправте торт в холодильник. Потім поставте його на підготовлений шаблон і обріжте, надавши торту форми, нагадують звіра. Підрівняйте краю обрізками, змішаними з залишками крему і вершковим маслом. Мастику з маршмеллоу розкачайте на крохмалі в пласт і накрийте їм торт. Акуратно розгладьте за формами ведмедя і обріжте надлишки з обох боків. За допомогою зубочистки прорисуйте шерсть, з чорної мастики зробіть очі і кігті. Розведіть какао в ромі або горілці і пофарбуйте торт за допомогою пензлика. Торт готовий, можна подавати на стіл. Приємного чаювання!

  • Маргарин - 100 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Шоколад - 100 грам
  • Сир - 250 грам
  • Вершки - 250 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 3 склянки
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Яйце - 2 штуки
  • Жовток - 1 штука
  • Какао-порошок - 1 Чайна ложка
  • Горілка (ром) - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Мастика (з маршмеллоу) - За смаком
торт
Два яйця, маргарин, мідь, стакан цукру добре розітріть і поставте на водяну баню. Коли цукор розчиниться, додайте соду і продовжуйте помішувати, поки маса не збільшиться вдвічі. Потім зніміть з вогню, додайте 2 склянки борошна, перемішайте і остудіть. Додайте решту борошна, замісіть тісто і розділіть його на 6 частин.
торт
Розкачайте коржі і випікання в духовці до готовності.
торт
Приготуйте сирний крем - збийте міксером сир, 0, 5 склянки цукру, і жовток. Додайте 50 г. Масла і проваріть на слабкому вогні 2-3 хвилини.
торт
Шоколадний крем - розігрійте вершки і розчиніть в них шоколад. Додайте 50 г. Масла і помішуйте до його розчинення.
торт
Змастіть коржі кремом, чергуючи сирний і шоколадний. Приберіть в холодильник на 3 годину.
торт
Виріжте з паперу шаблон для ведмедя.
торт
Встановіть торт на папір і обріжте по шаблону. Обрізки встановлюйте зверху, нарощуючи торт в висоту.
торт
Решта обрізки і залишки крему розімніть, можна додати трохи вершкового масла.
торт
І масою скруглите форми ведмедя, надавши йому потрібний вид.
торт
Мастику з маршмеллоу розкачайте на крохмалі в пласт і накрийте їм торт. Акуратно розгладьте за формами ведмедя і обріжте надлишки з обох боків. За допомогою зубочистки прорисуйте шерсть, з чорної мастики зробіть очі і кігті. Розведіть какао в ромі або горілці і пофарбуйте торт за допомогою пензлика. Торт готовий, можна подавати на стіл.

Схожі рецепти