Торт «Шантильи»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "шантильи" - це торт з кремом зі збитих вершків, традиція приготування якого відбувається з маленького містечка Шантильи у Франції. Простий і смачний, готується зі свіжими ягодами.
Приготувати торт "шантильи" досить просто, покрокова інструкція підкаже, як його зробити, головне, мати бажання. Ягоди краще брати лісові - малину, суницю, ожину, але і в інших поєднаннях торт не менше смачний.
- Яйця - 4 штуки (великі, кімнатної температури)
- Цукор - 100 грам
- Ванілін - 2 штуки(1 пакетик - в тісто, 1 пакетик - в вершках)
- Борошно - 125 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Сільські вершки - 240 грам (жирні)
- Молоко - 120 мілілітрів
- Цукрова пудра - 125-150 грам
- Вершковий сир - 180 грам
- Полуниця - 250 грам (свіжа)
- Черешня - 200 грам (або малиновий, ожина)
- Мигдальний стружка - 50 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування торта.
Насамперед розігрійте духовку до 175 градусів і приступайте до приготування тіста, для цього розтопіть вершкове масло.
У чашу для збивання покладіть яйця, цукор і ванільний цукор.
Збивайте 7-10 хвилин до побіління і збільшення маси приблизно в 4 рази.
Акуратно, невеликими порціями, умішайте борошно.
Акуратно влийте розтоплене вершкове масло і розмішайте до гладкого стану тесту.
Викладіть тісто у форму (діаметр 23 см), якщо форма не силіконова, то краще її промазати рослинним маслом. Випікайте 20 хвилин, готовність перевіряйте зубочисткою.
Готовий бісквіт охолодіть до кімнатної температури і розріжте на три коржа.
Якщо збивати сільські вершки просто так, то вони швидко перетворяться в масло, тому їх потрібно розвести в співвідношенні 2:1 молоком. Влийте до вершків молоко і збивайте на невеликих оборотах.
Збивайте до пінки, додайте ваніль і половину цукрової пудри.
Збивайте вершки до тих пір, поки міксер не залишатиме характерні сліди.
В іншу ємність для збивання покладіть вершковий сир, всипте пудру.
Збийте вершковий сир до пишності.
Перекладіть вершковий сир до вершків.
І ще раз збийте, креязик маса повинна бути щільною, але пишною.
Нанесіть шар крему на корж, посипте порізаними на шматочки ягодами.
Накрийте другим коржем і нанесіть шар крему.
Знову викладіть шар ягід.
Накрийте третім коржем.
Нанесіть крем, що залишився на поверхню коржа і боки, зверху красиво викладіть ягоди і черешню. За бажанням боки торта можна присипати мигдальною стружкою. Це не торт - це блаженство. Ніжний вершковий крем зі збитих вершків в поєднанні з ягодами - це чудово смачно і так по-літньому! Приємного чаювання!