Рецепт Торт «Шантильи» фото

Торт «Шантильи»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Литовська кухня
Борошно , Ягоди
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 8-12
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Торт"Шантильи" - це торт з кремом зі збитих вершків, традиція приготування якого відбувається з маленького містечка Шантильи у Франції. Простий і смачний, готується зі свіжими ягодами.

Опис приготування:

Приготувати торт"Шантильи" досить просто, покрокова інструкція підкаже, як його зробити, головне, мати бажання. Ягоди краще брати лісові - малину, суницю, ожину, але і в інших поєднаннях торт не менше смачний.

  • Яйця - 4 штуки (великі, кімнатної температури)
  • Цукор - 100 грам
  • Ванілін - 2 штуки(1 пакетик - в тісто, 1 пакетик - в вершках)
  • Борошно - 125 грам
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Сільські вершки - 240 грам (жирні)
  • Молоко - 120 мілілітрів
  • Цукрова пудра - 125-150 грам
  • Вершковий сир - 180 грам
  • Полуниця - 250 грам (свіжа)
  • Черешня - 200 грам (або малиновий, ожина)
  • Мигдальний стружка - 50 грам
торт
Підготуйте інгредієнти для приготування торта.
торт
Насамперед розігрійте духовку до 175 градусів і приступайте до приготування тіста, для цього розтопіть вершкове масло.
торт
У чашу для збивання покладіть яйця, цукор і ванільний цукор.
торт
Збивайте 7-10 хвилин до побіління і збільшення маси приблизно в 4 рази.
торт
Акуратно, невеликими порціями, умішайте борошно.
торт
Акуратно влийте розтоплене вершкове масло і розмішайте до гладкого стану тесту.
торт
Викладіть тісто у форму (діаметр 23 см), якщо форма не силіконова, то краще її промазати рослинним маслом. Випікайте 20 хвилин, готовність перевіряйте зубочисткою.
торт
Готовий бісквіт охолодіть до кімнатної температури і розріжте на три коржа.
торт
Якщо збивати сільські вершки просто так, то вони швидко перетворяться в масло, тому їх потрібно розвести в співвідношенні 2:1 молоком. Влийте до вершків молоко і збивайте на невеликих оборотах.
торт
Збивайте до пінки, додайте ваніль і половину цукрової пудри.
торт
Збивайте вершки до тих пір, поки міксер не залишатиме характерні сліди.
торт
В іншу ємність для збивання покладіть вершковий сир, всипте пудру.
торт
Збийте вершковий сир до пишності.
торт
Перекладіть вершковий сир до вершків.
торт
І ще раз збийте, креязик маса повинна бути щільною, але пишною.
торт
Нанесіть шар крему на корж, посипте порізаними на шматочки ягодами.
торт
Накрийте другим коржем і нанесіть шар крему.
торт
Знову викладіть шар ягід.
торт
Накрийте третім коржем.
торт
Нанесіть крем, що залишився на поверхню коржа і боки, зверху красиво викладіть ягоди і черешню. За бажанням боки торта можна присипати мигдальною стружкою. Це не торт - це блаженство. Ніжний вершковий крем зі збитих вершків в поєднанні з ягодами - це чудово смачно і так по-літньому! Приємного чаювання!

Схожі рецепти