Крем Шантильи
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів домашньої випічки хочу порекомендувати на замітку дуже класний рецепт. Покажу, як приготувати крем "шантильи" в домашніх умовах. Ніжний, повітряний і неймовірно апетитний.
Сам процес дуже простий і швидкий, проте є дуже важлива уязик - вершки повинні бути жирні! Інакше крем не зіб'ється як повинен. Цукрову пудру додавайте до смаку, все залежить від того, наскільки солодкі десерти ви любите. Такий крем відмінно підходить для десертів, тортів, пирогів і кексів.
- Вершки - 200 мілілітрів (жирні! )
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - За смаком
1
Охолоджені вершки вилийте в глибоку миску і почніть збивати.
2
Додайте ванільний екстракт для аромату.
3
Поступово всипати цукрову пудру, продовжуючи збивати.
4
Через пару хвилин, коли з'являться щільні піки, крем Шантильи готовий.