Торт «Прага» за старовинним рецептом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите шоколад і випічку на його основі, тоді обов'язково приготуйте цей смачний класичний празький торт. Розповідаю про те, як приготувати торт «Прага» за старовинним рецептом.
Торт дуже популярний далеко за межами Праги. Такий можна зробити на будь-яке свято, тому він універсальний. Перед подачею на стіл його наполягають кілька годин, щоб крем добре просяк коржі. Прикрасьте торт залишками крему або зробіть шоколадний ганаш.
- Згущене молоко - 800 мілілітрів(400 мл для тесту, 400 мл для крему)
- Какао - 8 Ст. Ложок(4 ложки для тесту, 4 для крему)
- Яйця - 4 штуки
- Цукровий пісок - 400 грам
- Крем - 400 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Ванільний цукор - 20 грам(10 гр для тесту, 10 гр для крему)
- Борошно - 400 грам
- Вершкове масло - 300 грам
1
У миску викладіть 400 мілілітрів згущеного молока і 4 столові ложки какао, перемішайте.
2
Почніть збивати міксером і по одному вводите курячі яйця.
3
Додайте цукровий пісок і 10 грам ванільного цукру.
4
Погасіть соду оцтом і введіть суміш в миску, додайте сметану.
5
Два дека застеліть пергаментом і змастіть рослинною олією.
6
Розподіліть все тісто між двома листами і відправте їх у розігрітий до 170 градусів духовку на 35-45 хвилин.
7
М'яке вершкове масло викладіть в миску і збийте міксером.
8
Додайте, що залишився ванільний цукор і згущене молоко, какао. Збивайте до утворення пухнастої маси.
9
На один з коржів викладіть приготований крем, залишивши трохи для верхівки, розподіліть рівномірно по всьому Коржу.
10
Покладіть другий корж на крем і притисніть, змастіть залишками крему і прикрасьте шоколадною стружкою. Смачного!