Рецепт Торт «Прага» за старовинним рецептом фото

Торт «Прага» за старовинним рецептом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Какао , Бісквітне тісто
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Якщо ви любите шоколад і випічку на його основі, тоді обов'язково приготуйте цей смачний класичний празький торт. Розповідаю про те, як приготувати торт «Прага» за старовинним рецептом.

Опис приготування:

Торт дуже популярний далеко за межами Праги. Такий можна зробити на будь-яке свято, тому він універсальний. Перед подачею на стіл його наполягають кілька годин, щоб крем добре просяк коржі. Прикрасьте торт залишками крему або зробіть шоколадний ганаш.

  • Згущене молоко - 800 мілілітрів(400 мл для тесту, 400 мл для крему)
  • Какао - 8 Ст. Ложок(4 ложки для тесту, 4 для крему)
  • Яйця - 4 штуки
  • Цукровий пісок - 400 грам
  • Крем - 400 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Ванільний цукор - 20 грам(10 гр для тесту, 10 гр для крему)
  • Борошно - 400 грам
  • Вершкове масло - 300 грам
1
У миску викладіть 400 мілілітрів згущеного молока і 4 столові ложки какао, перемішайте.
2
Почніть збивати міксером і по одному вводите курячі яйця.
3
Додайте цукровий пісок і 10 грам ванільного цукру.
4
Погасіть соду оцтом і введіть суміш в миску, додайте сметану.
5
Два дека застеліть пергаментом і змастіть рослинною олією.
6
Розподіліть все тісто між двома листами і відправте їх у розігрітий до 170 градусів духовку на 35-45 хвилин.
7
М'яке вершкове масло викладіть в миску і збийте міксером.
8
Додайте, що залишився ванільний цукор і згущене молоко, какао. Збивайте до утворення пухнастої маси.
9
На один з коржів викладіть приготований крем, залишивши трохи для верхівки, розподіліть рівномірно по всьому Коржу.
10
Покладіть другий корж на крем і притисніть, змастіть залишками крему і прикрасьте шоколадною стружкою. Смачного!

Схожі рецепти