Рецепт Торт «Пани Валевска» фото

Торт «Пани Валевска»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Пісочне тісто, Яйця, Горіхи, Мигдаль
Страви без випічки
На святковий стіл, День народження, 8 березня
Випічка, Торти

Хочу поділитися з вами рецептом польського торта під назвою «Пані Валевська». Він дуже смачний, має фантастично ніжну консистенцію і просто тане в роті. Раджу приготувати шанувальникам солодкого.

Торт «Пані Валевська» можна випікати в будь-якій формі або на деку, які у вас є.

Для отримання збитих білків потрібної консистенції обов'язково ретельно відокремлюйте їх від жовтків, т. До. В результаті попадання навіть незначно кількості жовтка в білкову масу, та буде погано збивати і стійкі піки не отримають. Краще використовувати якомога свіжіші яйця, білки перед збивання доцільно охолодити.

Цукрову пудру цілком успішно можна замінити на цукровий пісок, а замість варення з чорної смородини можна використовувати будь-яке варення або повидло на ваш смак. Головне, щоб воно не було рідким, інакше при випіканні все витече і підгорить, що зіпсує смак торта.


  • Борошно - 500 грам
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки (можна використовувати харчову соду)
  • Цукрова пудра - 2 склянки(0, 5 для тіста і 1, 5 для безе)
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Яйця - 6 штук (жовтки для тесту, білки для безе)
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Варення з чорної смородини - 450 грам
  • Мигдальні пелюстки - 120 грам
торт
1. Змішайте жовтки з цукровою пудрою і розм'якшеним маслом до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів. В отриману масу додайте розпушувач і борошно.
торт
2. Замісити тісто, яке розділіть на дві частини і покладіть на 10 - 15 хвилин в холодильник, попередньо загорнувши в харчову плівку.
торт
3. Збийте білки до сметаноподібної консистенції, і, поступово додаючи цукрову пудру і потім крохмаль, збивайте до стійких піків.
торт
4. Форму (у мене 25×33 см) застелите папером для випічки. Викладіть на неї пласт тесту, розкатаний за допомогою качалки з однієї половини.
торт
5. Викладіть на пласт тесту, що знаходиться в формі, половину варення з чорної смородини (тобто близько 225 грам).
торт
6. Обережно розподіліть його по всій поверхні тіста. Варення має бути не надто рідким, інакше під час випічки воно витече.
торт
7. Поверх варення викладіть збиті білки, рівномірно розподіляючи їх по всьому Коржу. Таких коржа будет два. Якщо в вашу духовку не поміщаються відразу дві форми, краще збивати білки два рази, т. До. При тривалому стоянні (поки спечеться перший корж) вони можуть осісти.
торт
8. Поверхня збитих білків рівномірно посипте половиною мигдальних пелюсток (приблизно 60 грам).
торт
9. Випікайте це чудо при температурі 175 градусів протягом 40 хвилин (час випічки може варіюватися в залежності від розміру форми і того, один ви корж випікаєте або два відразу). Повністю остудіть випечені коржі.
торт
10. Після повного охолодження коржів покрийте один з них всім кремом, розподіліть його по поверхні. Для торта «Пані Валевська» використовується заварний крем. Приготуйте його заздалегідь з будь-якого відомого вам рецептом. В даному випадку вам знадобиться 800 - 900 г. Заварного крему.
торт
11. Після рівномірного розподілу крему по поверхні першого коржа, накрийте його другим коржем. Готовий торт поставте в холодильник на 3 - 4 годину, по закінченні цього часу можете приступати до дегустації.

Схожі рецепти