Торт Наполеон по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами - простий рецепт приготування листкового кремового торта Наполеон. Чому простий? Вся справа в тому, що готувати його ми будемо з готового листкового тіста. Крем - заварний. Поїхали!
Кількість порцій: 8-10
- Листкове тісто готове - 450 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка (краще використовувати півсклянки білого і півсклянки коричневого цукру)
- Молоко - 1/2 склянки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 220 грам
- Ванільний цукор - 1/2 чайних ложки
- Волоські горіхи подрібнені - 1/2 склянки
1. У невеликому сотейнику перемішайте цукор і яйця. Чи не збивайте, а перемішайте.
2. Найкраще використовувати віночок. Повинна вийти однорідна маса.
3. Введіть в суміш молоко.
4. Поступово введіть просіяне борошно. Продовжуйте збивати.
5. Поставте сотейник з сумішшю на середньо-повільний вогонь. Помішуючи, нагрівайте до загусання протягом 15 хвилин. Крем повинен вийти консистенції пудингу.
6. Зніміть вогню і відставте. Витягніть з морозилки листкове тісто. Розгорніть на присипаному борошном столі. У злегка остиглий крем додайте вершкове масло і ванільний цукор.
7. Збийте міксером крем до однорідної консистенції. Крем для "наполеона" готовий!
8. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів. Викладіть тісто на великий аркуш пергаментного паперу.
9. Розкачайте тісто. Воно повинно збільшитися в 1, 5-2 рази.
10. Розріжте розкатаний пласт тесту на 4 рівні прямокутника.
11. Проткніть тісто виделкою по всій поверхні, щоб вона підіймалася.
12. Надсилайте тісто в гарячу духовку запікатися. Деко повинен бути застелена пергаментом. Запікайте протягом 12 хв., поки поверхня не стане золотистою. Листкове тісто запікається дуже швидко, тому обов'язково стежте за ним.
13. Таким чином випікайте все тісто, що у вас є. Готові пласти з тіста викладайте на тарілку. Раджу викладати по два поруч, змащувати кремом, потім - такі і так до кінця.
14. По верхньому шару, крім крему, порозсипайте подрібнені горіхи.
15. Торт "наполеон" готовий! Смачного!