Рецепт Торт «мімоза» фото

Торт «мімоза»
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 5 г. 0 хв.

А я продовжую вивчати складні і не дуже складні торти всіх мастей. Якісь не виходять з першого разу і йдуть в дальній ящик. Інші переходять в ранг сімейних традиційних страв, як цей тортик.

Опис приготування:

Поділюся з вами досить цікавим рецептом, як приготувати торт"Мімоза" . З назви зрозуміло, що він буде по виду нагадувати квітка. Але у мене не зовсім вийшло, все-таки перший раз готувала. Зате бісквіт був смачний і м'який. Він дуже добре просочується соком і начинкою.

  • Цукор - 2 склянки
  • Борошно - 1 Склянка
  • Яйце - 6 штук
  • Яєчний жовток - 4 штуки
  • Персики консервовані - 200 грам
  • Желатин - 20 грам
  • Сік апельсиновий - 750 мілілітрів
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 1 Чайна ложка
торт
Мартенс відділи Желтков, збийте їх в круту піну. Обережно всипте до них склянку цукру, продовжуйте збивати. Потім внесіть 6 жовтків і соду, гаситься оцтом. Всипте борошно, замішайте акуратно тісто. Печіть корж в круглій формі при 180 градусах протягом 35 хвилин.
торт
Остиглий корж розріжте на 3 частини вздовж. З двох частин виріжте 3 кола різного діаметра: маленьку, середню і велику.
торт
Приготуйте крем. Поставте апельсиновий сік в каструлі на плиту до закипання. Окремо жовтки з'єднайте зі склянкою цукру і чотирма столовими ложками борошна, а також влийте трохи соку. Перемішайте. Після закипання відразу внесіть цю суміш до соку. Варіть 5 хвилин до густоти.
торт
Поставте набухати желатин згідно з інструкцією на упаковці. Через годину розтопіть його на водяній бані. Влийте в апельсиновий крем. Перемішайте.
торт
Застелите глибоку тарілку харчовою плівкою. На дно покладіть найменший корж.
торт
Наріжте персики. Покладіть трохи шматочків персиків на корж, а потім змастіть все кремом.
торт
За таким же принципом складете інші коржі по зростанню, промащуючи кремом і укладаючи персики.
торт
Закрийте торт плівкою, приберіть його на 5 годин в холодильник. Потім дістаньте, приберіть плівку, а торт переверніть.
торт
В кінці змастіть торт кремом, що залишився і посипте залишками від коржа. Приємного чаювання!

Схожі рецепти