Торт «мімоза»
(покроковий рецепт з фото)
А я продовжую вивчати складні і не дуже складні торти всіх мастей. Якісь не виходять з першого разу і йдуть в дальній ящик. Інші переходять в ранг сімейних традиційних страв, як цей тортик.
Поділюся з вами досить цікавим рецептом, як приготувати торт "мімоза" . З назви зрозуміло, що він буде по виду нагадувати квітка. Але у мене не зовсім вийшло, все-таки перший раз готувала. Зате бісквіт був смачний і м'який. Він дуже добре просочується соком і начинкою.
- Цукор - 2 склянки
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 6 штук
- Яєчний жовток - 4 штуки
- Персики консервовані - 200 грам
- Желатин - 20 грам
- Сік апельсиновий - 750 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Чайна ложка

Мартенс відділи Желтков, збийте їх в круту піну. Обережно всипте до них склянку цукру, продовжуйте збивати. Потім внесіть 6 жовтків і соду, гаситься оцтом. Всипте борошно, замішайте акуратно тісто. Печіть корж в круглій формі при 180 градусах протягом 35 хвилин.

Остиглий корж розріжте на 3 частини вздовж. З двох частин виріжте 3 кола різного діаметра: маленьку, середню і велику.

Приготуйте крем. Поставте апельсиновий сік в каструлі на плиту до закипання. Окремо жовтки з'єднайте зі склянкою цукру і чотирма столовими ложками борошна, а також влийте трохи соку. Перемішайте. Після закипання відразу внесіть цю суміш до соку. Варіть 5 хвилин до густоти.

Поставте набухати желатин згідно з інструкцією на упаковці. Через годину розтопіть його на водяній бані. Влийте в апельсиновий крем. Перемішайте.

Застелите глибоку тарілку харчовою плівкою. На дно покладіть найменший корж.

Наріжте персики. Покладіть трохи шматочків персиків на корж, а потім змастіть все кремом.

За таким же принципом складете інші коржі по зростанню, промащуючи кремом і укладаючи персики.

Закрийте торт плівкою, приберіть його на 5 годин в холодильник. Потім дістаньте, приберіть плівку, а торт переверніть.

В кінці змастіть торт кремом, що залишився і посипте залишками від коржа. Приємного чаювання!