Торт «Мадонна»
(покроковий рецепт з фото)
Це простий і всіма улюблений медовик, який прийнято називати "мадонна" . Готується він на основі заварного тесту зі сметанним кремом. Перевірений класичний рецепт приготування торта.
Такий торт готується на основі меду зі сметанним кремом. Багато хто називає цей торт "медовик" . Крем для нього може бути будь-який, але головна уязик - він не повинен бути густим і повинен добре просочувати коржі. Заварне тісто на основі меду готується традиційним способом.
Обов'язково читайте рецепт і дивіться, як приготувати торт "мадонна" .
- Мед - 1 Ст. Ложок
- Яйця - 1 штук
- Цукор - 400 грам(200 г в тісто)
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Крем - 300 грам
- Молоко - 100 грам
1. Мед для нашого торта можна брати будь-який. Якщо хочете, щоб вийшов високий торт, подвійте порцію. Із вказаної кількості ще один-два коржа підуть на присипку. Отже, розтоплюємо мед.
2. Додаємо м'яке вершкове масло (можна маргарин).
3. Додаємо 3 столові ложки молока і 200 г пісочний.
4. Збиваємо все віночком або міксером до однорідного стану.
5. У самому кінці додаємо соду (краще погасити оцтом) і ванільний цукор (при бажанні).
6. Додаємо борошно і заварюємо тісто. Я зазвичай це роблю на водяній бані, щоб тісто не пригоріло.
7. Замішуємо тісто і нарізаємо його на частини.
8. Розкачуємо дуже тонкі коржі і відправляємо їх запікатися в духовку. Випікаються коржі при температурі 180 градусів не більше 10 хвилин. За цей час ви встигнете розкачати наступний.
9. Після запікання кожен корж обрізаємо кругом і складаємо стопкою. Отримані обрізки подрібнюються в блендері і служать посипкою для нашого торта.
10. Збиваємо сметану з цукром виделкою або блендером, це буде наш крем.
11. Оскільки крем виходить трохи рідкий, він відмінно просочує коржі.
12. Крему не шкодуйте, тоді торт вийде дуже м'яким.
13. Просочується торт "мадонна" мінімум 5 годин, а краще залиште його в холодильнику на ніч.