Торт «Каструля з пельменями»
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати гостей? Тоді пропоную вам неймовірно цікаву ідею - рецепт торта "каструля з пельменями" з фото. Трохи майстерності і солодка каструлька буде красуватися на вашому столі.
Прикраса тортів - це, без зайвого перебільшення, мистецтво. Однак йому цілком можна навчитися, маючи бажання і трішки необхідних інгредієнтів. Пропоную вашій увазі рецепт приготування торта "каструля з пельменями", добре оформивши який складно відрізнити від оригіналу.
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 600 грам
- Вершкове масло - 500 грам
- Молоко - 750 мілілітрів
- Борошно - 5-6 склянок
- Маргарин - 400 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Печиво - 100 грам
- Згущене молоко - 50 грам
- Мастика - За смаком
- Харчові барвники - 3-4 штук
1. Як і будь-який інший, торт "каструля з пельменями" в домашніх умовах починається з коржів. Тут немає ніяких особливих обмежень - можна зробити будь-яку начинку, яка подобається. В даному випадку пропоную улюблений багатьма "наполеон" . Близько 5 склянок борошна з'єднати з рубаним маргарином і розтерти в крихту. Додати близько 250 мілілітрів молока і замісити тісто. Поділити на 15 шматочків, кожен з яких розкачати. В даному варіанті торт планується досить високий, так що порція інгредієнтів подвоюється і виходить близько 30 коржів. Випікати в розігрітій духовці близько 5-6 хвилин кожен.
2. Промазати торт кремом - 2 жовтка розтерти з 3 столовими ложками цукру. Додати 3 ложки борошна і 2 молока. Влити близько 500 мілілітрів кип'яченого молока і довести до кипіння. Окремо збити вершкове масло і 500 грам цукру. Поступово з'єднувати масло з кремом, кожен раз активно збиваючи його. Готовим кремом ретельно промазати торт, ущільнюючи його зверху руками.
3. Тепер починається найцікавіше - потрібно зліпити пельмені. Як приготувати торт "каструля з пельменями" без них? Для початку потрібно зробити начинку. Близько 50 грам вершкового масла розтопити, додати згущене молоко, трохи какао і подрібнене в крихту печиво. Отриману масу потрібно трохи потримати в холодильнику, щоб вона добре ліпилася. Тим часом з білої мастики розкачати тоненькі невеликі кружечки. Викласти в серединку трохи начинки.
4. Краї "пельмешка" трохи змочити водою і акуратно заліпити.
5. У зліпленому вигляді ще раз промазати водою краю. Зліпити таким же чином необхідну кількість "пельменів" .
6. Торт зверху покрити білою мастикою, а по краях прикрасити кольоровий. Використовувати можна мастику будь-якого кольору, прикрасивши каструлю білими кружечками, досить характерними для каструль. Зверху викласти готові "пельмені" . При бажанні можна також з мастики зліпити лавровий листочок і скачати перець горошком.