Рецепт Торт «Їжачок» фото

Торт «Їжачок»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Яйця, Шоколад
Страви без випічки
Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Торти

Якщо хочете здивувати дитини домашнім ласощами, то пропоную вашій увазі торт "їжачок" . Цей рецепт тільки на вигляд здається складним, але головне, просто не боятися діяти і все вийде.

Приготувати торт "їжачок" можна з будь-якого тесту і крему, це лише один з можливих варіантів. Такий торт з радістю їдять не тільки діти, але і дорослі. Він - неймовірно ніжний, м'який і дуже смачний.

  • Борошно - 2 склянки
  • Цукор - 2 склянки
  • Яйце - 2 штуки
  • Сода - 1.5 чайних ложки
  • Розпушувач - 1.5 чайних ложки
  • Какао - 6 Ст. Ложок
  • Молоко - 1 Склянка
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 50-70 мілілітрів
  • Згущене молоко - 1 штука (банку)
  • Вершкове масло - 200 грам
торт
1. Рецепт приготування торта "їжачок" починається з простого і дуже смачного тіста. Для цього необхідно змішати яйця з цукром і добре збити. Додати молоко, розпушувач, соду і ванілін. Акуратно додати какао і рослинне масло, продовжуючи збивати. Просіяне борошно поступово вводити в тісто, щоб не утворилося грудочок. Коли тісто готове, додати 1 склянку окропу, ретельно перемішати і відразу перелити в форму для запікання. Надіслати корж в добре розігріту духовку.
торт
2. Коли коржі готові і добре охололи, можна робити з них заготовки для торта. Для зручності можна намалювати їх спочатку на папері, а потім по контуру вирізати тісто.
торт
3. Згущене молоко добре збити з вершковим маслом і додати в частину крему подрібнені коржі, які залишилися після вирізки шаблону. З отриманої маси потрібно сформувати тіло і мордочку їжака.
торт
4. У залишився крем за бажанням додати трохи какао. Помістити його в кондитерський мішок і зробити "колючки" .
торт
5. Мордочку можна зробити з будь-яких підручних засобів - печива, цукерок, ягід.
торт
6. Торт "їжачок" в домашніх умовах готовий. Його потрібно відправити в холодильник мінімум на 2 годину, щоб крем добре застиг, а коржі просочилися. Потім можна покласти їжакові на спину свіжі або консервовані ягоди і подавати його до столу.

Схожі рецепти