Торт «Їжачок»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете здивувати дитини домашнім ласощами, то пропоную вашій увазі торт "їжачок" . Цей рецепт тільки на вигляд здається складним, але головне, просто не боятися діяти і все вийде.
Приготувати торт "їжачок" можна з будь-якого тесту і крему, це лише один з можливих варіантів. Такий торт з радістю їдять не тільки діти, але і дорослі. Він - неймовірно ніжний, м'який і дуже смачний.
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 1.5 чайних ложки
- Розпушувач - 1.5 чайних ложки
- Какао - 6 Ст. Ложок
- Молоко - 1 Склянка
- Ванілін - 1 щіпка
- Рослинна олія - 50-70 мілілітрів
- Згущене молоко - 1 штука (банку)
- Вершкове масло - 200 грам
1. Рецепт приготування торта "їжачок" починається з простого і дуже смачного тіста. Для цього необхідно змішати яйця з цукром і добре збити. Додати молоко, розпушувач, соду і ванілін. Акуратно додати какао і рослинне масло, продовжуючи збивати. Просіяне борошно поступово вводити в тісто, щоб не утворилося грудочок. Коли тісто готове, додати 1 склянку окропу, ретельно перемішати і відразу перелити в форму для запікання. Надіслати корж в добре розігріту духовку.
2. Коли коржі готові і добре охололи, можна робити з них заготовки для торта. Для зручності можна намалювати їх спочатку на папері, а потім по контуру вирізати тісто.
3. Згущене молоко добре збити з вершковим маслом і додати в частину крему подрібнені коржі, які залишилися після вирізки шаблону. З отриманої маси потрібно сформувати тіло і мордочку їжака.
4. У залишився крем за бажанням додати трохи какао. Помістити його в кондитерський мішок і зробити "колючки" .
5. Мордочку можна зробити з будь-яких підручних засобів - печива, цукерок, ягід.
6. Торт "їжачок" в домашніх умовах готовий. Його потрібно відправити в холодильник мінімум на 2 годину, щоб крем добре застиг, а коржі просочилися. Потім можна покласти їжакові на спину свіжі або консервовані ягоди і подавати його до столу.