Торт горіховий
(покроковий рецепт з фото)
Горіхові торти мають приємний смак і яскраво виражений аромат. Така начинка відмінно поєднується з шоколадом. Тому не забудьте покласти в торт какао, щоб він придбав насичений смак.
Такий торт можна приготувати досить легко і швидко. Головне, щоб під рукою були всі необхідні інгредієнти. За бажанням ви можете просочити торт лікером або покрити топінгом після того, як він охолоне. Щоб дізнатися, як приготувати торт горіховий, прочитайте цей рецепт.
- Грецькі горіхи - 340 грам
- Яйця - 4 штуки
- Цукровий пісок - 225 грам
- Цедра лимону - 1-2 Ст. Ложок
- Розпушувач - 10 грам
- Борошно - 1/2 склянки
- Какао - 2 Ст. Ложки
Волоські горіхи промийте та висушіть. Якщо ви не хочете, щоб вони гірчить, тоді підсмажте їх і очистіть від лушпиння. Подрібніть горіхи в блендері або перейдіть на м'ясорубці.
Відокремте жовтки курячих яєць від білків. Перетріть жовтки з цукром. Просійте борошно разом з розпушувачем і втрутився ці сухі інгредієнти до яєчних жовтків.
Білки гарненько охолодіть і збийте їх в міцну піну. Щоб це було зробити простіше, додайте до білків щіпку солі або трохи лимонного соку.
Акуратно введіть білки в тісто. Потім всипте в миску подрібнені горіхи, додайте трохи натертої на дрібній тертці цедри лимона, какао і знову все перемішайте.
Візьміть форму для запікання, викладіть в неї пергамент або ж змастіть рослинною олією. Викладіть у форму тісто і поставте в розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на півгодини. Щоб горіхи не підгоріли, накрийте в останні п'ятнадцять хвилин приготування форму фольгою.