Рецепт Торт горіховий «Estyerkhazi» фото

Торт горіховий «Estyerkhazi»
(покроковий рецепт з фото)

Угорська кухня
Молочні продукти , Яйця , Згущене молоко
Низькокалорійні
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Знаменитий торт"Естерхазі" має безліч варіацій приготування. Смачні бісквітні коржі з кремом зі згущеного молока і горіховою начинкою не залишать нікого байдужим! Дуже хороший тортик!

Опис приготування:

Це класичний рецепт приготування торта горіхового"Естерхазі" . Процес трохи трудомісткий, але результат в підсумку - чудовий! Торт приготований з шести бісквітних коржів, смачного заварного крему. Покритий розтопленим білим і чорним шоколадом. Якщо ви любитель горіхів, прикрасьте торт зверху мигдалем або цільними лісовими горіхами. Хай щастить!

  • Білок - 5 штук
  • Горіхи - 1 Склянка
  • Цукор - 3/4 склянки(+ 80 г для крему)
  • Жовток - 1 штука
  • Молоко - 0, 5 склянки
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
  • Ванілін - 1 За смаком
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Згущене молоко - 150 грам
  • Горіхи волоські - 1 За смаком (мелені)
  • Шоколад - 1 За смаком (білий та чорний, для прикраси)
  • Вершки - 1 За смаком
торт горіховий
Збиваємо білки до легкої піни, додаємо цукор і збиваємо до піків. Всипаємо горіхову крихту і перемішуємо.
торт горіховий
На пергаменті намалюйте кола діаметром 24 см, переверніть його на іншу сторону.
торт горіховий
За допомогою лопатки, наносимо тісто тонким шаром. Має вийти 6 коржів.
торт горіховий
Коржі випікаємо в духовці 30 хвилин, температура 160 градусів. Остудити, після випічки.
торт горіховий
Жовток розітріть з 1 ст.Л. Цукру, додайте борошно і крохмаль. Молоко змішайте з цукром, що залишився і доведіть до кипіння. Пару ложок додайте до жовтків і перемішайте. Вливаємо отриману суміш в молоко, перемішуючи доводимо до кипіння. Розтоплене вершкове масло збийте зі згущеним молоком, додайте до крему і перемішайте до однорідності.
торт горіховий
Промащуємо отриманим кремом коржі і викладаємо пірамідкою, один на інший. Останній корж і боки торта змащуємо кремом і ставимо в холодильник на 2 годину.
торт горіховий
Розтопіть білий шоколад і вершки, потім остудіть і нанесіть на поверхню торта. Для"павутини" - розтопіть чорний шоколад і вершки, за допомогою кондитерського мішка зробіть лінії. Рельєфні поглиблення на торті робляться зубочисткою.
торт горіховий
Боки торта можна покрити волоськими горіхами або мигдальною стружкою. Перед подачею, помістіть торт в холодильник.
торт горіховий
Смачного!

Схожі рецепти