Торт горіховий «Estyerkhazi»
(покроковий рецепт з фото)
Знаменитий торт "естерхазі" має безліч варіацій приготування. Смачні бісквітні коржі з кремом зі згущеного молока і горіховою начинкою не залишать нікого байдужим! Дуже хороший тортик!
Це класичний рецепт приготування торта горіхового "естерхазі" . Процес трохи трудомісткий, але результат в підсумку - чудовий! Торт приготований з шести бісквітних коржів, смачного заварного крему. Покритий розтопленим білим і чорним шоколадом. Якщо ви любитель горіхів, прикрасьте торт зверху мигдалем або цільними лісовими горіхами. Хай щастить!
- Білок - 5 штук
- Горіхи - 1 Склянка
- Цукор - 3/4 склянки(+ 80 г для крему)
- Жовток - 1 штука
- Молоко - 0, 5 склянки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Ванілін - 1 За смаком
- Вершкове масло - 150 грам
- Згущене молоко - 150 грам
- Горіхи волоські - 1 За смаком (мелені)
- Шоколад - 1 За смаком (білий та чорний, для прикраси)
- Вершки - 1 За смаком
Збиваємо білки до легкої піни, додаємо цукор і збиваємо до піків. Всипаємо горіхову крихту і перемішуємо.
На пергаменті намалюйте кола діаметром 24 см, переверніть його на іншу сторону.
За допомогою лопатки, наносимо тісто тонким шаром. Має вийти 6 коржів.
Коржі випікаємо в духовці 30 хвилин, температура 160 градусів. Остудити, після випічки.
Жовток розітріть з 1 ст.Л. Цукру, додайте борошно і крохмаль. Молоко змішайте з цукром, що залишився і доведіть до кипіння. Пару ложок додайте до жовтків і перемішайте. Вливаємо отриману суміш в молоко, перемішуючи доводимо до кипіння. Розтоплене вершкове масло збийте зі згущеним молоком, додайте до крему і перемішайте до однорідності.
Промащуємо отриманим кремом коржі і викладаємо пірамідкою, один на інший. Останній корж і боки торта змащуємо кремом і ставимо в холодильник на 2 годину.
Розтопіть білий шоколад і вершки, потім остудіть і нанесіть на поверхню торта. Для "павутини" - розтопіть чорний шоколад і вершки, за допомогою кондитерського мішка зробіть лінії. Рельєфні поглиблення на торті робляться зубочисткою.
Боки торта можна покрити волоськими горіхами або мигдальною стружкою. Перед подачею, помістіть торт в холодильник.
Смачного!