Рецепт Торт «Будапешт» фото

Торт «Будапешт»
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Какао
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо ви в пошуку смачного, але недорогого і простого десерту, тоді пропоную вам рецепт приготування торта"Будапешт" . Його можна зробити як на святковий стіл, так і просто до чаю.

Опис приготування:

Цей рецепт підійде для любителів шоколаду і нескладної випечкі.Торт"Будапешт" в домашніх умовах необхідно робити на великому деку, щоб було зручно не тільки випікати, але і збирати тортик.

  • Борошно - 700-800 грам(13 ст. Ложок в крем, інше - тісто)
  • Вершкове масло - 200 грам(150 в корж, 50 в глазур)
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 450-500 грам(300 в вершках, інше в корж)
  • Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
  • Розпушувач - 1.5 чайних ложки
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Молоко - 1.5 L
  • Какао - 2-3 Ст. Ложок
  • Шоколад - 350 грам(150 для крему, 200 для глазурі)
  • Лікер - 2-3 Ст. Ложок (по бажанню)
торт
1. Для приготування торта необхідно злегка збити яйця.
торт
2. Додати цукор і ванілін (або ванільний цукор) і продовжувати збивати.
торт
3. Надіслати до яєць вершкове масло. Рецепт приготування торта"Будапешт" передбачає використання охолодженого масла або маргарину.
торт
4. Попередньо необхідно просіяти борошно і розпушувач.
торт
5. Всипати борошно і ретельно перемішати, а точніше перетерти масу.
торт
6. Додати сметану і почати замішувати еластичне і м'яке тісто. Воно може трохи липнути до рук.
торт
7. Коли тісто готове його необхідно прибрати в холод на 35-40 хвилин, попередньо загорнувши в пакет або харчову плівку.
торт
8. Подстіла тісто розділити на 6 частин і розкачати прямокутними пластами. Відправити в розігріту приблизно до 180-190 градусів духовку на 7-10 хвилин. Коржі важливо пропекти, но не пересушить.
торт
9. Поки остигають коржі можна приступати до приготування тіста. Близько 500 мілілітрів молока з'єднати з цукром і довести до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитися. На водяній бані розтопити шоколад (в ідеалі молочний та чорний в рівних пропорціях) і додати до молока. Молоко, що залишилося з'єднати з лікером (можна використовувати ром) і просіяного з какао борошном. Додати в гаряче молоко і уварити на повільному вогні до загусання. Ще гарячим крем необхідно протерти через сито, щоб не було грудочок.
торт
10. Торт"Будапешт" в домашніх умовах можна покрити шоколадною глазур'ю. Для її приготування необхідно з'єднати шоколад і вершкове масло і розтопити.
торт
11. Тепер можна збирати торт. Кожен корж необхідно рясно змастити кремом, а верх - шоколадною глазур'ю. Залишити торт просочуватися мінімум на 4-5 годин.

Схожі рецепти