Торт «барабан»
(покроковий рецепт з фото)
Любіть не тільки смачну, але і оригінальну випічку? Тоді пропоную вам цікавий тематичний варіант - торт "барабан" в домашніх умовах. Це просте і дуже смачні ласощі для всієї родини.
1. Рецепт приготування торта "барабан" буде проходити в кілька етапів. Для початку необхідно спекти бісквіт. У мисочці збити яйця з цукром до білого.
2. Додати просіяне з какао борошно і розпушувач. Все ретельно перемішати до однорідної консистенції.
3. Форму для випічки застелити пергаментом і вилити тісто. Відправити його в заздалегідь розігріту духовку на 25-30 хвилин.
4. Готовий корж остудити спочатку в формі, а потім на решітці. Уже остиглим нарізати його невеликими шматочками (можна однаковими, можна довільної форми).
5. Наступним етапом буде крем. Для його приготування необхідно збити йогурт з цукром до розчинення цукру. Додати желатин (попередньо замочений і прогрітий). Все ретельно перемішати.
6. Форму або салатник застелити харчовою плівкою. Викладати в кілька етапів бісквіт і поливати його кремом. При бажанні також можна додати ягід або трохи варення. Коли все зібрано, відправити заготовку в холодильник приблизно на 4 годину.
7. Коли торт застиг можна приступати до наступного етапу - заливці верху. Для цього потрібно з'єднати згущенку зі сметаною і ретельно перемішати (збивати міксером не рекомендується). Додати приготовлений желатин і ще раз перемішати. Отриману масу вилити на торт і знову відправити його в холодильник на 3-4 годину.
8. Поки торт "барабан" в домашніх умовах застигає можна зайнятися мастикою. З неї потрібно буде зробити прикраси і палички. Зліплені елементи повинні як слід висохнути, щоб вони не деформувалися.
9. Завершальним етапом буде шоколадна глазур з боків торта. При бажанні можна зробити кольорову мастику і обтягнути нею весь торт.
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 400 грам(200 в корж, 200 в вершках)
- Крем - 200 грам
- Борошно - 160 грам
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Йогурт - 400 грам
- Желатин - 45 грам(15 для крему, 30 для заливки)
- Згущене молоко - 400 грам
- Шоколад - 80 грам
- Мастика - 300 грам
2. Додати просіяне з какао борошно і розпушувач. Все ретельно перемішати до однорідної консистенції.
3. Форму для випічки застелити пергаментом і вилити тісто. Відправити його в заздалегідь розігріту духовку на 25-30 хвилин.
4. Готовий корж остудити спочатку в формі, а потім на решітці. Уже остиглим нарізати його невеликими шматочками (можна однаковими, можна довільної форми).
5. Наступним етапом буде крем. Для його приготування необхідно збити йогурт з цукром до розчинення цукру. Додати желатин (попередньо замочений і прогрітий). Все ретельно перемішати.
6. Форму або салатник застелити харчовою плівкою. Викладати в кілька етапів бісквіт і поливати його кремом. При бажанні також можна додати ягід або трохи варення. Коли все зібрано, відправити заготовку в холодильник приблизно на 4 годину.
7. Коли торт застиг можна приступати до наступного етапу - заливці верху. Для цього потрібно з'єднати згущенку зі сметаною і ретельно перемішати (збивати міксером не рекомендується). Додати приготовлений желатин і ще раз перемішати. Отриману масу вилити на торт і знову відправити його в холодильник на 3-4 годину.
8. Поки торт "барабан" в домашніх умовах застигає можна зайнятися мастикою. З неї потрібно буде зробити прикраси і палички. Зліплені елементи повинні як слід висохнути, щоб вони не деформувалися.
9. Завершальним етапом буде шоколадна глазур з боків торта. При бажанні можна зробити кольорову мастику і обтягнути нею весь торт.