Томатний соус «Яблуко з перчинкою»
(покроковий рецепт з фото)
Цей соус прекрасно підійде для м'яса, курки, макаронів і картоплі. Він дуже універсальний, дуже смачний, в міру гострий. Поки сезон овочів, рекомендую скористатися цим рецептом.
Рецепт, співвідношення овочів і фруктів, - все перевірено часом, тому соус виходить дуже смачним і пікантним. Рекомендую точно дотримуватися рецептуру!
- Помідор - 2 кілограма
- Яблуко - 400 грам
- Морква - 400 грам
- Перець болгарський - 400 грам
- Часник - 120 грам
- Перець чилі - 4 штуки
- Масло рослинне - 200 мілілітрів
- Цукор - 1/2 склянки
- Оцет 9% - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком
1. У перців відріжте плодоніжки і довільно наріжте.
2. Яблука наріжте часточками.
3. Цибуля, часник і морква почистіть і довільно наріжте.
4. Помідори наріжте часточками.
5. Пропустіть всі овочі і фрукти через м'ясорубку. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні 2 годину.
6. Додайте сіль, цукор, масло і варіть ще 30 хвилин. В кінці влийте оцет, перемішайте і розкладіть по стерилізованим банкам, закрийте. Стерилізації не вимагає.
7. Смачного!