Толокняна каша
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний, а головне - корисний сніданок з толокна зарядить вас енергією і всіма необхідними вітамінами на першу половину дня! показую, як приготувати толокняна кашу для всієї родини!
Багато хто й не підозрюють, яке смачне вівсяне толокно! З нього можна робити і млинці, і оладки, а не тільки кашу. До речі, толокно само по собі буває різний, не тільки вівсяне. Щоб приготувати толокняна кашу знадобиться дрібне вівсяне толокно, молоко, цукор і сіль за смаком. Готову кашу сміливо можете подавати з ягодами, горішками або сухофруктами.
- Молоко - 400 мілілітрів
- Вівсяне толокно - 2-3 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - За смаком
- Ягоди - За смаком

У каструлю налийте молока, додайте толокно. Раджу через сито його насипати.

Розмішайте віночком або ложкою, щоб не утворилися грудочки.

Поставте каструлю на середній вогонь, додайте дрібку солі, розмішайте. Варіть, помішуючи, до закипання.

Потім варите після закипання ще хвилини 2-4.
Додайте цукор в самому кінці.
Додайте цукор в самому кінці.

І ще раз перемішайте віночком, щоб цукор розчинився і не було грудочок.

Готову толокняна кашу подавайте з маслом вершковим та ягодами (за смаком). Смачного!