Тісто на штрудель
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - мій фірязикай рецепт приготування ідеального тесту для штруделя! розповім, як приготувати тісто на штрудель - ідеально тонке, ніжне, але в той же час пластичне, начинку витримає!
Розповім вам, як приготувати тісто на штрудель. Штрудель - блюдо специфічне, тому що в ньому має поєднуватися дуже тоненьке тісто, яке б буквально розтріскуються від тяжкості начинки, і багато соковитої начинки, яка ні в якому разі не повинна вивалюватися, інакше ви ризикуєте отримати кашу замість штруделя. Так ось, саме з цим тестом у мене ніколи не було проколів - штрудель буде, як з картинки!
- Борошно - 2.5 склянки
- Окріп - 11 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Начинка - За смаком

1. Добре просеем борошно і змішаємо з сіллю. Вливаємо потроху окріп і відразу ж намагаємося перемішати якомога ретельніше. Далі додамо масло, ще раз перемішати і вимісити однорідне тісто.

2. Дуже тонко тепер його розкачати. Воно вийде тоненьке, але в той же час пластичне і міцне.

3. Залишилося тільки викласти на нього начинку.

4. Потім треба згорнути тугий рулет, змастити його олією.

5. Запікати штрудель треба 20 хвилин при 200 градусах, поки верхівка не стане рум'яною. Готово!